Αποκατάσταση των παλαιών σφαγείων Καλύμνου, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

1297

Στην αποκατάσταση των ζημιών και στη επισκευή του κτηρίου των παλαιών σφαγείων της  Καλύμνου, προκειμένου να καταστεί λειτουργικό, προχωρά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,  μετά  και την σύμβαση διαβαθμιδικής συνεργασίας που υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Καλύμνου Γιάννης Γαλουζής, με την οποία ο Δήμος Καλύμνου  εκχωρεί στην Περιφέρεια την αρμοδιότητα υλοποίησης του έργου.

Το έργο, προϋπολογισμού 110.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μέχρι του ποσού των 80.000 ευρώ.

Βάσει της Διαβαθμιδικής Σύμβασης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει και την υλοποίηση του έργου, με σκοπό την αρτιότερη και συντομότερη δυνατή αποκατάσταση των ζημιών και όλων των απαιτούμενων επεμβάσεων επισκευής, για την λειτουργική προσαρμογή του κτηρίου, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του Δήμου Καλύμνου.

Το κτήριο των παλαιών σφαγείων της Καλύμνου βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Νικολάου του οικισμού Πόθιας Καλύμνου. Λόγω της παλαιότητας του κτηρίου, υπάρχουν εργασίες που χρήζουν άμεσης εκτέλεσης, προκειμένου οι χώροι του να καταστούν λειτουργικοί.

Να σημειώσουμε ότι το κτίριο χρησιμοποιείται όποτε χρειαστεί για την φιλοξενία προσφύγων.