Δείτε την Ειδική Συνεδρίαση της Βουλής παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας για την Ανακήρυξη του 2017 ως “έτους Δωδεκανήσου¨

934

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή, ειδική συνεδρίαση για τα 70 χρόνια της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα. Κατά τη συνεδρίαση, ελήφθη απόφαση για την ανακήρυξη του 2017 ως έτους Δωδεκανήσου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, ανοίγοντας τις εργασίες τόνισε πως «η ειδική αυτή συνεδρίαση αποτελεί την αφετηρία για μια σειρά εκδηλώσεων που θα γίνουν στα Δωδεκάνησα καθ’ όλη τη διάρκεια του 2017, υπό την αιγίδα της Βουλής, ώστε να τιμηθεί ο μεγάλος  αγώνας της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα».

Στην ειδική συνεδρίαση, κατά την οποία παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκου ,πρώην Υπουργοί και βουλευτές της Δωδεκανήσου και οι Δήμαρχοι του Νομού, μετά την εισαγωγή του Προέδρου της Βουλής,  κατά σειρά μίλησαν ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ιωάννης Δραγασάκης, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της επιτροπής των Περιφερειών της Βουλής Δημήτρης Γάκης, ο Βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παπάς,  ο 4ος Πρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη Δημήτρης Κρεμαστινός, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος – Παναγιώτης Καμμένος, ο Βουλευτής Λέσβου του  ΚΚΕ Τάσος Σταύρου,ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο Πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Δείτε όλη την Ειδική συνεδρίαση στο video που ακολουθεί:

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός