Μεγαλειώδης παρέλαση στην Κάλυμνο για την 7η Μαρτίου παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

19889

Μεγαλειώδης παρέλαση πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 7 Μαρτίου 2017 το πρωί, στην Κάλυμνο  στα πλαίσια του εορτασμού για την 69η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με τη μητέρα Ελλάδα,παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας  Προκόπη Παυλόπουλου.

Εντυπωσιακή η συμμετοχή του κόσμου που παρακολούθησε την παρέλαση και που από νωρίς είχε κατακλύσει την παραλιακή οδό.

Άψογη η παραουσία των τμημάτων της μαθητιώσας νεολαίας όλων των Σχολείων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης, Αθλητικών συλλόγων, του Λυκείου Ελληνίδων και των προσκόπων. Τα στρατιωτικά τμήματα που συμμετείχαν εντυπωσίασαν και απέσπασαν τα αυθόρμητα χειροκροτήματα του κόσμου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έφτασε στο αεροδόμιο Καλύμνου με στρατιωτικό ελικόπτερο στις 10.15  το πρωί.

Αμέσως μετά προσήλθε τον Ιερό Ναό του Χριστού όπου τον ανέμενε ο Δήμαρχος Ι.Γαλουζής και οι Τοπικές Αρχές του νησιού. Ακολούθησε Δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη κκ Παισίου. Τον Πανηγυρικό εκφώνησε ο νέος Πρόεδρος του ΔΣ καθηγητής φιλόλογος Ποθητός Μαγκούλιας.

Στη συνέχεια πεζή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο  Μνημείο των Πεσόντων όπου κατέθεσε στεφάνι.

Ακολούθησε η Παρέλαση μαθητικών και στρατιωτικών τμημάτων την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε από ειδική εξέδρα που είχε στηθεί στο χώρο αριστερά του μνημείου.

Μετά την παρέλαση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ και συνοδευόμενος από το Δήμαρχο περπάτησε ανάμεσα στον κόσμο χαιρετώντας τον.

Από τον χώρο της παρέλασης μετέβη στο Δημαρχιακό Μέγαρο όπου ενημερώθηκε από το Δήμαρχο και ακολούθησε η μετάβαση στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου- Αναγνωστηρίου Στην είσοδο υπήρχε Έκθεση Φωτογραφίας και εγγράφων για τα 70 χρόνια «Ελεύθερα Δωδεκάνησα» (1947-2017).

Στην αίθουσα του ισογείου του Αναγνωστηρίου, πραγματοποιήθηκε η τελετή ανακήρυξης της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας  Προκόπη Παυλόπουλου σε επίτιμο δημότη Δήμου Καλυμνίων.

Μετά το πέρας  της τελετής  ο Πρόεδρος επισκέφτηκε τον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω.

Ακολούθως επιβιβάστηκε σε σκάφος τηςΛΣ-ΕΛ/ΑΚΤ και επισκέφτηκε την Ψέριμο . Μετά την επιστροφή του από Ψέριμο μετέβη   στο χώρο παράθεσης γεύματος από το Δήμο Καλυμνίων(Ξενοδοχείο «Πλάζα» Μασούρι).

Λίγο μετά τις 16.00 αναμένεται να αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Καλύμνου για Κω και στη συνέχεια για Αθήνα.

Να σημειώσουμε ότι την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, ενώ από τη ΝΔ παρών ήταν ο βουλευτής Ρεθύμνου Ιωάννης Κεφαλογιάννης. Τις Ένοπλες Δυνάμεις εκπροσώπησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ.  Παρόντες επίσης ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός ,ο αντιπεριφερειάρχης  Χ.Κόκκινος και ο πρώην Υπουργός Αριστοτέλης Παυλίδης.

Πλούσιο αναλυτικό φωτορεπορτάζ και video  απ’όλες τις σημερινές εκδηλώσεις, τις ομιλίες και δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και  όλη την παρέλαση ,αλλά και τις λοιπές εκδηλώσεις σε επόμενη ενημέρωση μας .

Δείτε κάποιες φωτογραφίες από την παρέλαση.