Νότης Μαριάς από Κάλυμνο: η Ελλάδα δεν υποχωρεί,ο Ελληνικός λαός δεν φοβάται τις απειλές του σουλτάνου κι από εδώ από την Κάλυμνο λέει ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.

2514

Ενδιαφέρουσα  ομιλία του Νότη Μαριά στην  Κάλυμνο

Στα πλαίσια επίσκεψης του στην Κάλυμνο το διήμερο 18-19 Μαρτίου 2017, ο  Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο χθες Σάββατο 18/3 στις 19:00.

Σε μία κατάμεση από κόσμο αίθουσα, ο Νότης Μαριάς πραγματοποίησε μία άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία για τα εθνικά θέματα, αλλά και τα προβλήματα της περιοχής ,ενώ απάντησε σε μία μεγάλη γκάμα ερωτήσεων που τέθηκαν από τους παριστάμενους πολίτες.

Την εκδήλωση τίμησαν ο Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής ,ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Διακομιχάλης, ο αντιδήμαρχος Μικές Ρήγας ,ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ Ιωάννης Διαμαντής ,οι δημοτιοί σύμβουλοι  Σακελλάρης Ζερβός και Παντελής Ζωίδης,ο Περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Σταυλάς.

Μετά το καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Αναγνωστηρίου «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ» Παναγιώτη Γιαμαίο ο  Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς ανέβηκε στο βήμα και με μία  ομιλία  διάρκειας περίπου 45 λεπτών, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατηρίου, αναφερόμενος στα παρακάτω θέματα:

1.Θέματα της Καλύμνου για τα οποία ο ίδιος προσωπικά ασχολήθηκε (μείωση αεροπορικών δρομολογίων– επιμήκυνση διαδρόμου αεροδρομίου)

2.Τουρκικές προκλήσεις της γείτονας Χώρας αναφέροντας χαρακτηριστικά: Από εδώ την Κάλυμνο στέλνουμε ένα αποφασιστικό μήνυμα, μήνυμα στην απέναντι πλευρά ότι  οι απειλές της Τουρκίας και του σουλτάνου δεν περνούν.

3.Σχέσεις της Ελλάδας με την ΕΕ και την προσπάθεια που επιχειρείται δημιουργίας της Ευρώπης πολλών ταχυτήτων . Δεν μπορεί όπως τόνισε να περάσει ότι κάποια κράτη θα έχουν αυξημένα δικαιώματα σε σχέση με κάποια άλλα κράτη και να χωρίζονται σε δανειστές και οφειλέτες

4.Συνθήκη Σένγκεν που όπως τόνισε αυτή τη χρονική στιγμή δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδας.

5.Ελληνικό χρέος και οι δυνατότητες που υπάρχουν.

  1. Η κατάσταση που επικρατεί στη γειτονική Χώρα μετά το πραξικόπημα και για τη θεωρία της Τουρκίας για τους 2,5 πολέμους.

7.Αναφορά στα Ίμια και στις μικρονησίδες.

8.Μεταναστευτικό και προσφυγικό.

9.Αναφορά στις περιουσίες Δωδεκανησίων στα Τουρκικά παράλια.

10.Κήρυξη της ΑΟΖ

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο Νότης Μαριάς αφού ευχαρίστησε όλους  τους παρισταμένους είπε: Το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε είναι ότι η Ελλάδα δεν υποχωρεί,ο Ελληνικός λαός δεν φοβάται τις απειλές του σουλτάνου και από εδώ από την Κάλυμνο λέει ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.

Ενδιαφέρον είχαν και οι ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από παριστάμενους και οι απαντήσεις που δόθηκαν από το Νότη Μαριά.

Κλείνοντας η εκδήλωση ο Πρόεδρος του αναγωστηρίου Παναγιώτης Γιαμαίος πρόσφερε στο Νότη Μαριά «Το λεξικό του Ιδιώματος της Καλύμνου».

Θεωρείται σκόπιμο να επισημάνουμε δύο  ενδιαφέροντα σημεία από την ομιλία του Νότη Μαριά που άμεσα αφορούν στην Κάλυμνο.

  1. Η δέσμευση του ότι θα διοργανώσει σύντομα στην Ευρωβουλή εκδήλωση για τις περιουσίες των Δωδεκανησίων,στην οποία θα κληθούν να παραστούν εκρπόσωποι των ενδιαφερομένων οικογενειών από την Κάλυμνο.
  2. Η παρακολούθηση του θέματος που έφεραν οι Φινλανδοί στην Ευρωβουλή για Οικονομική συνδρομή των Εθνοφυλάκων,ένα μέτρο που εφόσον καθιερωθεί θα πρέπει να περιλάβει και τους Εθνοφύλακες των Ελληνικών νησιών

Δείτε ένα απόσπασμα από την εισαγωγή της  ομιλίας του Νότη Μαριά που κάνει αναφορά σε δύο θέματα της Καλύμνου με τα οποία ασχολήθηκε προσωπικά:

1.Για την μείωση των αεροπορικών δρομολογίων και τη σχετική ερώτηση που υπέβαλε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την απάντηση που πήρε και

  1. Για την επιμήκυνση του διαδρόμου του Αεροδρομίου Καλύμνου, ώστε να δέχεται μεγαλύτερα αεροσκάφη.

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός