Οι Έλληνες του Τάρπον Σπρινγκς γιόρτασαν την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

3070

Οι Έλληνες του Τάρπον Σπρινγκς του γνωστού ως  «Ελληνικού Χωριού», της Φλόριδας γιόρτασαν χθες Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου .

Εντυπωσιακή η παρέλαση στον παραλιακό δρόμος της πόλης  που έχει το όνομα Λεωφόρος Δωδεκανήσου, την οποία παρακολούθησαν μαζικά οι ομογενείς μας,  κρατώντας Ελληνικές σημαίες, αλλά και εκατοντάδες Αμερικανών .

Ιδιαίτερα θερμά τα χειροκροτήματα του κόσμου για το άγημα Ευζώνων  της Προεδρικής Φρουράς, που συμμετείχε στην παρέλαση, αλλά και όλων των τμημάτων που παρέλασαν.

Την προηγούμενη ημέρα το βράδυ του Σαββάτου,πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη επίσημη χοροεσπερίδα της ανεξάρτητης Επιτροπής, που οργανώνει κάθε χρόνο την Παρέλαση στην κοινοτική αίθουσα «Σπανός-Πάππας» του Αγ. Νικολάου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Επιτροπή επέδωσε τιμητική πλακέτα στον πρώην ομοσπονδιακό βουλευτή Καλυμνιακής καταγωγής  Μάικ Μπιλιράκη, για την όλη προσφορά του στον Ελληνισμό.

Συγκινητική ήταν η στιγμή, όταν ο Μάικ Μπιλιράκης παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα φώναξε, «Είμαι Έλληνας», καταχειροκροτούμενος από τους παριστάμενους

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Κώστας Σισώης ευχαρίστησε,  το δήμαρχο του Τάρπον Σπρινγκς, Χρυσόστομο Αλαχούζο για την υποστήριξή του, καθώς και τους εθελοντές που εργάστηκαν για την οργάνωση της παρέλασης και των διαφόρων εκδηλώσεων

Ο συμπατριώτης μας δήμαρχος Κρις Αλαχούζος, τόνισε τη σημασία του εορτασμού της επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας και ευχαρίστησε την Επιτροπή Παρέλασης για το έργο της.

Το πρόγραμμά της εκδήλωσης  παρουσίασε ο Άγγελος Αγγελάτος (Greek Voice Angelo)

Φωτογραφίες και video από (Greek Voice Angelo)

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/greek.voice/videos/10210376059495637/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]