Ο μαθητής Αναστάσιος Σταμούλης Καλυμνιακής καταγωγής πήρε Γ’ Βραβείο στην 34η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ».

1363

Ο μαθητής Αναστάσιος Σταμούλης του Γεωργίου και της Καλλιόπης, μαθητής της Γ΄Τάξεως Γυμνασίου διακρίθηκε στην 34η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ»,παίρνοντας το Γ’ Βραβείο.

Ο Αναστάσιος φοιτά στο στο Γυμνάσιο «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΥΚΟΝΟΥ» στη Μύκονο, όπου διαμένει και με τους γονείς του.

Ο νεαρός μαθητής είναι Καλυμνιακής  καταγωγής από  την μητέρα του Καλλιόπη, κόρη του Θεμιστοκλή Καρπάθιου και της Μάκης Καλογιάννη.

Ο Αναστάσιος μαζί με του άλλους διακριθέντες στο διαγωνισμό μαθητές θα αποτελέσουν τον πυρήνα από τον οποίο θα επιλεγούν εκείνοι που θα συγκροτήσουν τις ομάδες, οι οποίες θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη Διεθνή και τις Βαλκανικές Μαθηματικές Ολυμπιάδες.

Αναφορικά με το διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχε αλλά αι τη βράβευση να σημειώσουμε ότι το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) διοργάνωσε την 34η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», στην οποία έλαβαν μέρος 430 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου απ’ όλη την Ελλάδα και από σχολεία της διασποράς. Οι μαθητές αυτοί επιλέχθηκαν μετά από δύο διαδοχικούς Πανελληνίους Διαγωνισμούς, τον «ΘΑΛΗ» (12 Νοεμβρίου 2016, συμμετείχαν πάνω από 14.000 μαθητές) και τον «ΕΥΚΛΕΙΔΗ» (28 Ιανουαρίου 2017, διαγωνίσθηκαν 3300 μαθητές οι οποίοι επιλέχθηκαν από το διαγωνισμό της πρώτης φάσης).

Οι επιτυχόντες βραβεύθηκαν στο Αμφιθέατρο Αντωνιάδου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Κυριακή  5  Μαρτίου 2017.Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Εμμανουήλ Γιακουμάκης ο Γενικός Γραμματέας της Μαθηματικής Εταιρείας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης Επίκουρος Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Εμμανουήλ Κρητικός, εκπρόσωποι Επιστημονικών Ενώσεων, Καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην Πρόεδροι της ΕΜΕ και εκπρόσωποι των Παραρτημάτων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός