Ο φίλος του ΠΑΟΚ από την Τέλενδο.

2963
Του ΘΟΔΩΡΗ ΦΕΛΑΝΗ
Εντυπωσιασμένοι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ με την επιστροφή τους στη Θεσσαλονίκη, μετά το εκτός έδρας παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος στη Ρόδο, διηγούνταν πως ένας οπαδός που τους επισκέφθηκε στο ξενοδοχείο και είναι κάτοικος του νησιού Τέλενδος, ταξίδεψε από την Κάλυμνο στην Κω κι από εκεί στη Ρόδο προκειμένου να βρεθεί μαζί με του γιο του στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας!
Πρόκειται για τον Μιχάλη Γλινάτση, ο οποίος και στο παρελθόν είχε δείξει έμπρακτα την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ όταν είχε ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη μόνο και μόνο για να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ανταποκρινόμενος στο δραματικό κάλεσμα της τότε διοίκησης: «Με βρήκατε στην Τέλενδο, για όσους δεν ξέρουν είναι ένα μικρό νησάκι με 40-45 μόνιμους κάτοικους στα Δωδεκάνησα, όπου έχω μια ταβέρνα και κάνω κάποιες δουλειές εν όψει της θερινής σεζόν. Από εδώ κατάγομαι, εδώ ζούσα μέχρι να παντρευτώ.
Μετά, λόγω παιδιών, σχολείων μετακόμισα στην Κάλυμνο, όμως και πάλι αρκετούς μήνες του χρόνου ζω στην Τέλενδο» εξηγεί ο 38χρονος ακρίτας οπαδός του ΠΑΟΚ και προσθέτει: «Δεν πάει η καρδιά μου να έρχεται η ομάδα εδώ στα Δωδεκάνησα και να μην πηγαίνω. Φέτος, επειδή ήταν καλός και ο καιρός, πήρα και τον 13χρονο γιο μου. Πέρσι είχα πάει μόνος μου.
Ξεκινήσαμε από την Κάλυμνο, σε μια ώρα φτάσαμε στην Κω, συναντηθήκαμε με άλλα παιδιά του συνδέσμου και από την Κω σε 3-4 ώρες φτάσαμε στη Ρόδο. Περάσαμε τρεις μέρες γεμάτες ΠΑΟΚ. Αξιζε τον κόπο, έχουμε καλή ομάδα, βρέθηκα και με τον κόουτς, τον Σούλη Μαρκόπουλο. Είναι μεγάλο κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ ο Μαρκόπουλος όπως και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος. Γι’ αυτούς υπήρχε μεγάλη τρέλα στην κερκίδα.
Με τον Σούλη Μαρκόπουλο και τον 13χρονο γιο του Σκεύο στο ξενοδοχείο
όπου έμεινε η αποστολη του ΠΑΟΚ στην Ρόδο για το παιχνίδι με τον Κολοσσό
Μας αντάμειψαν με αυτή τη νίκη γιατί ήξερα πως είχαμε πολλά χρόνια να κερδίσουμε εκεί. Το αγαπάω πολύ το μπάσκετ κι όλος ο κόσμος πρέπει να το αγαπάει και να το σέβεται για αυτά που μας έχει χαρίσει. ΠΑΟΚτσής έγινα από τον θείο μου. Τότε δεν είχαμε και πολύ καλή ομάδα στο ποδόσφαιρο όμως το μπάσκετ, τα παιδιά, ο Πρέλεβιτς, ο Κόρφας, ο Σταυρόπουλος ήταν η περηφάνια μας. Μαθαίνω πως ανεβαίνει κατηγορία η γυναικεία ομάδα της Κω στο μπάσκετ.
Αυτό είναι καλό γιατί θα βλέπουμε την ΠΑΟΚάρα μας εδώ στα Δωδεκάνησα και στο γυναικείο μπάσκετ». Για τη ζωή του εκεί λέει: «Είναι δύσκολα, δεν υπάρχουν δουλειές, πολύς κόσμος φεύγει στο εξωτερικό. Εγώ δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μακριά από το νησί μου. Ευτυχώς με το ίντερνετ δεν λείπει η ενημέρωση για τον ΠΑΟΚ».
Με τη σημαία ψηλά
Ο Μ. Γλινάτσης έχει προσπαθήσει να… προσηλυτίσει κόσμο στην Τέλενδο και στην Κάλυμνο: «Οι περισσότεροι υποστηρίζουν Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Υπάρχουν όμως και ΠΑΟΚτσήδες. Στην ταβέρνα, στην Τέλενδο θα δείτε πάντα υψωμένα λάβαρα του ΠΑΟΚ, ενώ και στην Κάλυμνο υπάρχει στην ταράτσα του σπιτιού μου η σημαία μας.
Η σημαία του ΠΑΟΚ είναι υψωμένη και στο σπίτι του στην Κάλυμνο 
αλλά και στην ταβέρνα του στην Τέλενδο
Το κακό είναι πως λόγω απόστασης δεν μπορώ να δω από κοντά όσα ματς θα ήθελα. Είναι η μεγάλη απόσταση, είναι και τα έξοδα. Εχω πάει βέβαια να δω παιχνίδια στην Καλλιθέα, στη Νέα Σμύρνη, στην Κρήτη». Για το μπάσκετ λέει: «Ηταν πολύ καλή αυτή η νίκη μέσα στη Ρόδο, θα πάμε ψηλά, μακάρι να μείνει κι ένας κορμός και να χτίσουμε καλή ομάδα και για τα επόμενα χρόνια».
(Πηγή:.sentragoal.gr)