Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην Κάλυμνο.

1716

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας  Εκπαίδευσης.

΄Ωρα 12.00  : Προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον στην κεντρική πλατεία, από μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης και Επαγγελματικής  Κατάρτισης, μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπους και  Οδηγούς ,  το Λύκειο Ελληνίδων και  το Αναγνωστήριο «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ».

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

΄Ωρα  08.00: Επίσημη έπαρση της Σημαίας  στο κτίριο του Επαρχείου με την φροντίδα του     5/42  Σ.Ε. Καλύμνου και της  Φιλαρμονικής του Δήμου Καλυμνίων.

΄Ωρα 10.30 : Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό  Ναό του Σωτήρος Χριστού,  χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Λέρου – Καλύμνου και  Αστυπάλαιας κ. κ. Παϊσίου, συμπαραστατούμενου από τον Ιερό Κλήρο  της Πόλης. Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από  την κ. Σβίγκου Αγγελική , δασκάλα  του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως   Καλύμνου.

Τιμές θα αποδώσει  απόσπασμα του 5/42 Σ.Ε και η  Φιλαρμονική του Δήμου Καλυμνίων.

΄Ωρα 11.00: Παράταξη Σχολείων, Προσκόπων και Οδηγών στο χώρο του Λιμεναρχείου, κατά τη  σειρά  αποχώρησης των  τμημάτων.  (Εκκίνηση από το Ξεν. Ολυμπίκ  – Τερματισμός τμημάτων στο Δημαρχείο).

Ώρα 11.15 : Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων, στην  κεντρική πλατεία, παρουσία των Αρχών και του Λαού.  Τιμές κατά την κατάθεση στεφάνων θα αποδώσουν άγημα του Στρατού  και  η Φιλαρμονική του Δήμου Καλυμνίων.

΄Ωρα 11.30 : Παρέλαση των μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης,  των Οδηγών και Προσκόπων, τοπικών πολιτιστικών και αθλητικών Συλλόγων, του Κέντρο  Δημιουργικής Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης, του Λυκείου  Ελληνίδων καθώς και αντιπροσωπευτικών τμημάτων του Στρατού  του 5/42 Σ.Ε. Καλύμνου.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΌ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ “ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ”

΄Ωρα 19.00 :Το Αναγνωστήριο Καλύμνου «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ» διοργανώνει εορταστική εκδήλωση για την Επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας,  στο ισόγειο  του Πνευματικού Κέντρου. Η  εκδήλωση περιλαμβάνει :

– Ομιλία  από τον πρώην σχολικό σύμβουλο κ. Καραφυλλάκη Νικήτα ,  με θέμα:   «Ορθοδοξία,  παράδοση και παιδεία επί Τουρκοκρατίας».

-Μουσικό μέρος  ,  με δημοτικά τραγούδια , από μικτό μουσικό σχήμα  , υπό τη διεύθυνση   του καθηγητή μουσικής   κ. Γεωργίου  Καραφύλλη.

– Έκθεση φωτογραφίας  και εγγράφων  από το Νεοκλασικό μουσείο με θέμα: «Η  Κάλυμνος  κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας 1523-1912»