Πρόσληψη 111 ατόμων από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου για κάλυψη εποχικών αναγκών, καμία θέση για Κάλυμνο!

1371

83 για Ρόδο και 28 για Κω

Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εκατόν έντεκα (111) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

Συγκεκριμένα θα προσληφθούν 83 ΔΕ Ημερήσιοι Φύλακες και νυχτοφύλακες για ανάγκες αρχαιολογικών χώρων στο νησί της Ρόδου και 28 ΔΕ Ημερήσιοι Φύλακες και νυχτοφύλακες για ανάγκες αρχαιολογικών χώρων στο νησί της Κω.

Καμία  θέση δεν προβλέπεται για το αρχαιολογικό Μουσείο Καλύμνου αλλά και για τους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr η ανακοίνωση αυτή αφορά σε κάλυψη αναγκών αρχαιολογικών χώρων μεγάλης επισκεψιμότητας και ενδεχομένως σε δεύτερο χρόνο να ακολουθήσει άλλη, για τους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους. Αυτό όμως δεν είναι βέβαιο ότι θα συμβεί, αν ληφθει υπ’ όψιν ότι τα τελευταία 2 χρόνια  το Υπουργείο Πολιτισμού δεν προέβει σε προσλήψεις εποχικού προσωπικού για αρχαιολογικούς χώρους τους οποίους έχει εντάξει στην κατηγορία της χαμηλής επισκεψιμότητας.

Αυτό στην πράξη σημαίνει, ότι η Κάλυμνος θα μείνει με κλειστούς αρχαιολογικούς χώρους, το δε ωράριο στο αρχαιολογικό Μουσείο θα είναι περιορισμένο λόγω μειωμένης στελέχωσης

Να θυμίσουμε ότι στο αρχαιολογικό Μουσείο Καλύμνου υπηρετούν 3 μόνιμοι Υπάλληλοι , ένας αρχαιολόγος, ένας φύλακας και ένας εργατοτεχνίτης. Επίσης μία υπάλληλος ορισμένου χρόνου που η σύμβαση της λήγει στο τέλος του μήνα.

Με το παραπάνω προσωπικό είναι φανερό ότι το μεν Αρχαιολογικό Μουσείο Καλύμνου θα υπολειτουργεί, ο δε αρχαιολογικός χώρος στον Χριστό Ιερουσαλήμ θα παραμείνει κλειστός και τη θερινή περίοδο.