Στη μνήμη της Υπαπαντής Φράγκου

8782

Την τελευταία της πνοή άφησε το απόγευμα της Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 σε Νοσοκομείο της Αθήνας όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα,  η Υπαπαντή Φράγκου το γένος Ατσά

Το άκουσμα του αναπάντεχου και πρόωρου χαμού της, σκόρπισε θλίψη στην Καλυμνιακή κοινωνία, σε συγγενείς ,φίλους και γνωστούς.

Η εκλιπούσα γεννήθηκε στην Κάλυμνο πριν 63 χρόνια. Είχε την τύχη να παντρευτεί ένα πιστό, εργατικό, ικανότατο, έντιμο σύζυγο το Θεόφιλο Φράγκο  και την ευτυχία να δημιουργήσει μαζί του μία άριστη, υπέροχη, πολύτεκνη  και αξιοζήλευτη οικογένεια. Απέκτησαν 6 εξαίρετα παιδιά που ανέθρεψαν με μία συνεχή βιοπάλη, μέσα σε μία υποδειγματική οικογένεια με σταθερές και ξεκάθαρες ηθικές αρχές και αξίες.

 Η Καλλιόπη, ο Χρήστος, η Θέμις, η Μαρία, ο Νικόλας, η Αγάπη, έξι αξιόλογα, δραστήρια και αγαπητά παιδιά, για τα οποία ήταν υπερήφανη η εκλιπούσα και τα οποία θα συνεχίσουν να τιμούν το όνομά της με αξιοπρέπεια και σεβασμό.

Η Υπαπαντή υπήρξε μία αξιόλογη, αγαπητή, δραστήρια, εργατική γυναίκα, σύζυγος και μητέρα. Ανταποκρίθηκε πλήρως όχι μόνο στην ανατροφή των παιδιών της, φροντίζοντας να μην λείπει τίποτα από την πολυμελή οικογένεια, αλλά ήταν πάντα και στο πλευρό του συζύγου της Θεοφίλη στις επαγγελματικές δραστηριότητες, αλλά και σε όποιον την είχε ανάγκη. Η γυναίκα που πάντα είχε ανοιχτή την πόρτα του σπιτιού της για όλους, διατεθειμένη να βοηθήσει.

Πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Ένα χαμόγελο που την συνόδευε μέχρι το τέλος της. Μόνιμα είχε μια καλή κουβέντα, τα λόγια της σοφά και μετρημένα, το βλέμμα της ήρεμο, ενώ είχε μία απίστευτη διάθεση για δουλειά, ακόμα και όταν τα παιδιά της είχαν μεγαλώσει και είχαν δρομολογήσει.

Έδωσε την δική της μάχη αλλά αυτή τη φορά δεν βγήκε νικήτρια. Έφυγε νωρίς για το σπίτι των αγγέλων  και άφησε πίσω της το σύζυγο της Θεόφιλο και τα παιδιά τους  με ένα τεράστιο κενό.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο τελευταίο αντίο από ένα φίλο και συνεργάτη της οικογένειας «Η Υπαπαντή ήταν ένα λουλούδι και τα πραγματικά λουλούδια ο θεός τα θέλει δίπλα του».

Έφυγε πρόωρα , όμως είναι από τους ανθρώπους που δεν θα ξεχασθεί γιατί  θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας.

Καλό παράδεισο γυναίκα, μαμά, γιαγιά, φίλη μας.