Την «κραυγή αγωνίας αλλά και αγανάκτησης» των κατοίκων της Ψερίμου μεταφέρει ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τρικοίλης για τη μεγάλη καθυστέρηση επισκευής του μοναδικού δρόμου στο νησί.(video)

2221

Μπορεί η ακριτική Ψέριμος, πριν μερικές ημέρες  να δέχθηκε την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και από την αρχή του 2017 να την έχουν επισκεφτεί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  Κυριάκος Μητοστάκης και σύσσωμη η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας με επικεφαλής τον Υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή, το μεγάλο όμως πρόβλημα με την επισκευή του μοναδικού δρόμου του νησιού, συνεχίζει να παραμένει.

Έχουν περάσει 40 ολόκληροι μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες της 25ης Νοεμβρίου 2013 και δυστυχώς παρ’ ότι από την πρώτη στιγμή εξασφαλίστηκε ένα εκατομμύριο ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών και την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, αυτό έμεινε ανεκμετάλλευτο λόγω έλλειψης μελετών!!

Όταν η σχετική μελέτη για την κατασκευή  αντιπλημμυρικών έργων και  ασφαλτόστρωσης του μοναδικού δρόμου με τα απαραίτητα έργα υποδομής εκπονήθηκε από το δήμο Καλυμνίων, κόλλησε  στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Τελικά όταν η μελέτη συμπληρώθηκε και  ολοκληρώθηκε,  φαίνεται ότι κάποιοι  φρόντισαν να τη βάλουν σε κάποιο συρτάρι, χωρίς να προχωρά η δημοπράτηση του έργου.

Η έντονες βροχοπτώσεις της περασμένης  εβδομάδας στη Ψέριμο ,ανέδειξαν για μια ακόμη φορά το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού.

Οι φωτογραφίες που παραθέτουμε δείχνουν την κατάσταση που δημιουργείται μετά από κάθε βροχή ,με τη μοναδική παραλία να γίνεται βάλτος,το μοναδικό δρόμο να γεμίζει λακούβες και με τις περιουσίες των κατοίκων να κινδυνεύουν.

Και φυσικά η πρόχειρη και προσωρινή αποκατάσταση των ζημιών σε καμιά περίπτωση δεν λύνει το πρόβλημα.

 Την κραυγή αγωνίας και αγανάκτησης των κατοίκων της Ψερίμου, μας μετέφερε σήμερα Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τρικοίλης μιλώντας στην κάμερα του kalymnos-news.gr κατά την επίσκεψη του Διευθυντή της εφημερίδας μας Γιώργου Δρόσου στο ακριτικό νησί,στέλνοντας μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.

Δείτε το video με τα όσα είπε ο Γιώργος Τρικοίλης ,αλλά και τις δηλώσεις του αντιδημάρχου Μικέ Ρήγα για την αποκατάσταση των ζημιών που δημιουργήθηκαν από τις τελευταίες βροχοπτώσεις.