Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 ξεκινά το ταξίδι για το Ντάργουιν των δύο μπρούτζινων αγαλμάτων του «Καλύμνιου σφουγγαρά» παραγγελία του Γιάννη Χαλίκου .

3171

Τα έργα φιλοτέχνησε ο Καλύμνιος γλύπτης Σακελλάρης Κουτούζης

 

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 ξεκινά το ταξίδι για το Ντάργουιν των  δύο μπρούτζινων αγαλμάτων του «Καλύμνιου σφουγγαρά» παραγγελία του Γιάννη Χαλίκου .

Ήδη τα 2 αγάλματα συσκευασμένα σε ξυλοκιβώτα φορτώθηκαν  στο πλοίο :  YM WORTH, Container Ship ( σημαία HONG KONG ) με προορισμό Σιγκαπούρη και από εκεί Ντάργουιν. Ο απόπλους από Πειραιά θα γίνει , ξημερώματα Δευτέρας 13/3/17 και το ταξίδι έως Ντάργουιν θα διαρκέσει 45-50 μέρες.Αναμένεται να βρίσκονται στο Ντάργουιν μέχρι τέλος Απριλίου με αρχές Μαίου.

Πρόκειται για δυο όμοια  μπρούτζινα αγάλματα που παριστούν τον «Καλύμνιο σφουγγαρά», παρήγγειλε ο συμπατριώτης μας επιχειρηματίας Γιάννης Χαλίκος, προκειμένου να κοσμήσουν κατάλληλους χώρους στο Ντάργουιν της Αυστραλίας .

Τα έργα φιλοτέχνησε ο Καλύμνιος γλύπτης Σακελλάρης Κουτούζης.

Είναι  ύψους 2,50 μέτρων με διαφορετικές χρωματικές πατίνες αφού  πρόκειται να φιλοξενηθούν στην ίδια πόλη.

Με πρωτοβουλία λοιπόν του διακεκριμένου συμπατριώτη μας Γιάννη Χαλίκου, θα τιμηθεί με δυο μνημεία ο Καλύμνιος Σφουγγαράς, ο αγωνιστής του βυθού και των κυμάτων  ο οποίος με το μοναδικής σκληρότητας  θαλασσινό επάγγελμα του, κράτησε τη ζωή στο νησί μας και είναι πια σήμερα, γνωστό στα πέρατα της οικουμένης ως «Κάλυμνος το νησί των σφουγγαράδων» !!

Σύντομα οι Καλύμνιοι του Ντάργουιν, που όπως όλοι μας, κατάγονται από σφουγγαράδες παππούδες, θα βουρκώνουν βλέποντας  το μπρούτζινο  Σφουγγαρά και φέρνοντας στο μυαλό του τις κόπους  και τους κινδύνους που ζούσαν καθημερινά οι πατεράδες μας.

Το kalymnos-news.gr ευχαριστεί το αγαπητό φίλο Σακελλάρη Κουτούζη για την ενημέρωση.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την παραλαβή των αγαλμάτων από το χυτήριο και τη συσκευασία τους σε ξύλινα κιβώτια από την μεταφορική Εταιρεία  των 2 αγαλμάτων.