Τη θέση του Προέδρου του ΔΛΤ Καλύμνου πρότεινε ο Δήμαρχος Ι.Γαλουζής στον Κώστα Ζαίρη ο οποίος επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

1841

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 στις 12.00 το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής έχοντας δίπλα του τον μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχο επί των έργων Κώστα Ζαίρη.

Σκοπός της συνέντευξης ήταν να αιτιολογήσει τους λόγους που προέβη στην αντικατάσταση του Κώστα Ζαίρη με τον μέχρι πρότινος Πρόεδρο του ΔΣ Γιώργο Ψαρά και στην πρόταση του προς τον Κώστα Ζαίρη να αναλάβει Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλύμνου.

Ο δήμαρχος αρχικά  αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που έγινε στα 2,5 χρόνια που ο Κώστας Ζαίρης κατείχε την θέση του αντιδημάρχου επί των έργων, απαριθμώντας επιγραμματικά όλα τα έργα.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι τον Κώστα Ζαίρη τον έχει  ανάγκη,λόγω των γνώσεων και της εμπειρίας του  για ένα άλλο πόστο που θεωρεί ότι είναι ένας μικρός Δήμος στη λειτουργία του.

Και όπως τόνισε , στο κομμάτι αυτό δεν μπορεί να το  κάνει κάποιος που δεν έχει την εμπειρία, τη  γνώση και την επιστημονική κατάρτιση.

Και αυτό όπως είπε ο Δήμαρχος  είναι το ΔΛΤ Καλύμνου, το οποίο αποτελεί ένα μικρό Δήμο που οι διαδικασίες που τηρούνται στο ΔΛΤ είναι οι ίδιες με αυτές του Δήμου. Έχει Λιμενικά έργα και έργα κατασκευών στη Χερσαία Ζώνη,λιμενικά έργα  σε εξέλιξη και άλλα που είναι έτοιμα να κατατεθούν για ένταξη σε προγράμματα . Ο κ Τηλιακός  που έχει αναλάβει καθήκοντα Αντιδημάρχου εδώ και αρκετούς μήνες, έχει δηλώσει αδυναμία να καλύψει και τις 2 θέσεις.

Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα της τοποθέτησης του Δημάρχου

Απαντώντας στην πρόταση του δημάρχου, ο Κώστα Ζαϊρης επιφυλάχθηκε να την αποδεχθεί αναφέροντας μεταξύ άλλων:

Πιστεύω ότι σε κάποιο βαθμό θα δέχθηκε πιέσεις ο Δήμαρχος για τις αλλαγές.  Θεωρώ πολύ δύσκολη η θέση του.  Θα πρέπει όλοι  να βοηθήσουμε, αλλά επιφυλάσσομαι να απαντήσω στην τιμητική του πρόταση για το ΔΛΤ διότι υπάρχουν νέα δεδομένα τα οποία θα πρέπει να συνυπολογίσω .

Αναγνωρίζω το  θεσμικό δικαίωμα του Δημάρχου και το σέβομαι απόλυτα ,γι’ αυτό είναι πρώτος μεταξύ ίσων . Πιστεύω ότι σαν καλός προπονητής έχει σκεφτεί ότι αυτή η νέα σύνθεση στην ομάδα,  θα  οδηγήσει την ομάδα σε γκολ είτε σε αυτογκόλ.

Στη συνέχεια ο Κώστας Ζαίρης ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την τιμή που τον έκανε να το ορίσει ως αντιδήμαρχο για τα πρώτα 2,5 χρόνια αλλά και για την τιμητική πρόταση να αναλάβει το ΔΛΤ Καλύμνου.

Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα της τοποθέτησης του Κώστα Ζαίρη