Το διπλό μήνυμα προς την Τουρκία που έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από το Οχυρό Ψερίμου.

2559

Το ακριτικό φυλάκιο στην Ψέριμο επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη 7 Μαρτίου 2017, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την επέτειο Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα και της επίσκεψης του στην Κάλυμνο. 

Ο κ. Παυλόπουλος έστειλε μήνυμα στην Τουρκία, λέγοντας ότι θα υπερασπιστούμε την Ελλάδα εφαρμόζοντας το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, ενώ κάλεσε τη γειτονική χώρα να ακολουθήσει τον ευρωπαϊκό της δρόμο μέσω της Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Από την ακριτική Ψέριμο στέλνουμε ένα διπλό μήνυμα στην γείτονα Τουρκία: Στέλνουμε το μήνυμα της ειλικρινούς φιλίας, της καλής γειτονίας, της συμπόρευσης σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Και την καλούμε, μέσω της Ελλάδας, ν’ ακολουθήσει τον ευρωπαϊκό της δρόμο, όπως ταιριάζει στον Λαό της και όπως ταιριάζει στην Δημοκρατία της.

Ταυτοχρόνως όμως στέλνουμε το μήνυμα ότι είμαστε εδώ για να υπερασπισθούμε, σεβόμενοι και εφαρμόζοντας το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο σύνολό τους. Ιδίως δε την Συνθήκη της Λωζάννης, την κυριαρχία, τα σύνορα και, βεβαίως, την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας. Που είναι ταυτοχρόνως – αφού η Ελλάδα είναι Κράτος-Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης – σύνορα κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χρόνια Πολλά για την ημέρα και το τονίζω – για μιαν ακόμη φορά – σύμβολο της φιλίας μας είναι η ειλικρινής εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου, όπως ταιριάζει σε δημοκρατικούς και ειρηνικούς Λαούς».

Στην πάνω φωτογραφία ο Προέδρος της Δημοκρατίας με το Διοικητή της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο Στυλιανό Σεργεντάνη και στην κάτω  με την Φρουρά του Οχυρού.

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός