Το λιμάνι στο Μαστιχάρι αλλάζει όψη-Ξεκίνησαν τα έργα.

1861

Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Κω εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου αναφορικά με τα έργα που γίνονται στο Μαστιχάρι.

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα αναβάθμισης του λιμανιού στο Μαστιχάρι.
Για πρώτη φορά γίνονται έργα και ουσιαστικές παρεμβάσεις που αλλάζουν την όψη του λιμανιού.
Ενός λιμανιού, στο οποίο δεν είχε γίνει τίποτα την προηγούμενη δημοτική περίοδο.
Απέναντι στην απραξία του παρελθόντος, η Δημοτική Αρχή απαντά με έργα.
Βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης του ασφαλτικού τάπητα του Λιμένα Μαστιχαρίου ο οποίος είχε μεγάλες φθορές, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί τα δυο πρώτα στάδια του έργου που περιλαμβάνουν την ασφαλτική συγκολλητική επάλειψη και στη συνέχεια ασφαλτική ισοπεδωτική στρώση.
Παράλληλα ξεκινούν οι εργασίες αντικατάστασης των φθαρμένων φωτιστικών σωμάτων, έργο που περιλαμβάνει την αποξήλωση των εφτά υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων, κατασκευή καναλιών διέλευσης καλωδίων, προμήθεια και τοποθέτηση δώδεκα φωτιστικών νέας τεχνολογίας χαμηλής κατανάλωσης (τύπου Led). Με την ολοκλήρωση τις κατασκευής των καναλιών διέλευσης θα ολοκληρωθεί και το τρίτο στάδιο της Ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας.
Τα έργα πραγματοποιούνται με ίδιους πόρους του Λιμενικού Ταμείου, γεγονός που επιβεβαιώνει την ανταποδοτικότητα των συγκεκριμένων πόρων που επιστρέφουν στην τοπική κοινωνία με τη μορφή έργων.
Ο προϋπολογισμός τους είναι 57.600 ευρώ για τη αποκατάσταση της ασφαλτικής επίστρωσης και 36.550 ευρώ για την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων.
Η Κως προχωρά μπροστά με έργα.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός