Ο «Αθηναϊκός Α.Σ» τίμησε το Στέφανο Συμεωνίδη μία από τις μεγάλες μορφές του Καλυμνιακού και Ελληνικού αθλητισμού.

2634

Τον 2ο αιώνα του διανύει πλέον ο «Α.Σ Αθηναϊκός», ο οποίος συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής φέτος και γίνεται η 9η ελληνική ομάδα που καταφέρνει κάτι τέτοιο μετά τους Πανιώνιο (1890), Απόλλων Σμύρνης (1891), Παναχαϊκή (1891), Αναγέννηση Καρδίτσας (1904), Διαγόρα Ρόδου (1905) Παναθηναϊκό (1908), Ηρακλή (1908) και Άρη (1914).

Η Διοίκηση μιας ιστορικής Ομάδας με τεράστια κοινωνική και αθλητική προσφορά τίμησε τους αθλητές της σε ειδική εκδήλωση .

Μεταξύ των τιμηθέντων ήταν ο Στέφανος Συμεωνίδης του Σάββα, μία από τις μεγάλες μορφές του Καλυμνιακού και Ελληνικού αθλητισμού(διακρίνεται στο μέσο της φωτογραφίας.

Ο Στέφανος Συμεωνίδης μόλις σταμάτησε την ενασχόληση του στο στίβο και το αγώνισμα του δεκάθλου στο οποίο είχε μεγάλες διακρίσεις ως μέλος της Εθνικής ομάδας στίβου,ασχολήθηκε με το χάντμπολ, και ήταν από τους πρωταγωνιστές της ίδρυσης της μεγάλης ομάδας του Αθηναϊκού στην οποία αρχικά αγωνίστηκε ως παίκτης και συνέχισε ως  προπονητής.

Ο Στέφανος Συμεωνίδης, γεννήθηκε στην Κάλυμνο και αποφοίτησε από το Νικηφόρειο  Γυμνάσιο.

Στα μαθητικά του χρόνια υπήρξε ο πρωταγωνιστής του Δωδεκανησιακού μαθητικού αθλητισμού σαρώνοντας τα μετάλλια σε κάθε διοργάνωση.

Σε ηλικία 18 ετών προσκλήθηκε στην Εθνική ομάδα στίβου στην οποία συμμετείχε για περισσότερα από 10 χρόνια.

Υπήρξε Βαλκανιονίκης Εφήβων στο δέκαθλο, Πρωταθλητής Ελλάδος στο ίδιο αγώνισμα και συμμετείχε  σε Μεσογειακούς ,διεθνείς και Παγκόσμιους αγώνες, με τα χρώματα της Εθνικής ή της ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων και πάντα διακρινόταν.

Ήταν ο διάδοχος στο αγώνισμα του δεκάθλου του Βασίλη Σεβαστή.

Φοίτησε στη Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών.

Ως καθηγητής Σωματικής Αγωγής υπηρέτησε σε Γυμνάσια και Λύκεια του λεκανοπεδίου Αττικής ,υπήρξε καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ, ενώ επί μία πενταετία υπηρέτησε στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου ως Διευθυντής του ιστορικού Γυμνασίου και Λυκείου της περιοχής.

Διετέλεσε προπονητής της Εθνικής ομάδας χάντ μπωλ των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία συμμετείχε στο Παγκόσμιο  πρωτάθλημα καταλαμβάνοντας την 6η θέση . Υπήρξε προπονητής στίβου και χάντ μπωλ, σε πολλές ομάδες ,.

Επίσης υπήρξε υπεύθυνος  του προγράμματος ανάπτυξης αθλητισμού του ΣΕΓΑΣ.

Σήμερα ο Στέφανος Συμεωνίδης κατέχει τη θέση του  Διευθυντή του μεγάλου αθλητικού κέντρου του Αγίου Κοσμά