«Άστραψαν και βρόντηξαν» τα υψώματα του Αγ.Σάββα και Αγ.Στεφάνου στην Κάλυμνο για τον εορτασμό του ΠΑΣΧΑ.(video)

8540

 «Άστραψαν και βρόντηξαν» τα υψώματα του Αγίου Σάββα και του  Αγίου Στεφάνου στην Κάλυμνο, σήμερα 16 Απριλίου 2017, βράδυ Κυριακής του ΠΑΣΧΑ .

Οι ομοβροντίες από δυναμίτες πρωταγωνίστησαν για μία ακόμη χρονιά στον εορτασμό του Καλύμνικου ΠΑΣΧΑ με  δυναμίτες να πέφτουν τόσο από τα υψώματα του Αγίου Σάββα, όσο και από τα υψώματα του Αγίου Στεφάνου.

Μετά το πασχαλινό τραπέζι με το πατροπαράδοτο μούουρι,οι κάτοικοι του νησιού και οι επισκέπτες του, κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία και τον παραλιακό δρόμο.

Λίγο πριν τις 7:00 το απόγευμα, άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες αναγνωριστικές βολές από δυναμίτες. Ο πολύ καλός καιρός επέτρεψε στον κόσμο να γεμίσει την κεντρική πλατεία και στους «δυναμιτιστές» με αμείωτο ρυθμό να εκτοξεύουν τα πυρομαχικά τους. Τα υψώματα του Αγίου Σάββα και του Αγίου Στεφάνου «άστραψαν και βρόντηξαν». Μόλις άρχισε να νυχτώνει, ο ρυθμός αυξανόταν και για ένα δίωρο οι δεκάδες δυναμίτες που έπεφταν ακατάπαυστα δημιούργησαν μία «πολεμική ατμόσφαιρα» που εντυπωσίαζε.

Μάλιστα φέτος, μόλις τελείωσε η ρίψη δυναμιτών, ακολούθησε τόσο από τα υψώματα του Αγίου Σάββα όσο και του Αγίου Στεφάνου  ένα φαντασμαγορικό και εντυπωσιακό θέαμα  από βεγγαλικά που εκτόξευσαν οι δυναμιτιστές φωτίζοντας τον Καλύμνικο ουρανό. Και αμέσως μετά ,όπως κάθε χρόνο το υπερθέαμα με τα βεγγαλικά συνεχίστηκε από την ταράτσα του Ξενοδοχείου «ΟΛΥΜΠΙΚ».

Το Αναστάσιμο  Καλύμνικο κονσέρτο, συμπλήρωσε η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων στην κεντρική πλατεία με τα χορευτικά συγκροτήματα. Νέοι και νέες με με παραδοσιακές στολές γέμισαν την κεντρική παλτεία και εντυπωσίασαν με τους χορούς τους, για να πάρουν στη σκυτάλη στη συνέχεια και αρκετός κόσμος που χόρεψε κι αυτός .

Η μουσική ,οι δημοτικοί χοροί,οι χαρούμενες φωνές,οι ευχές ,οι ομοβροντίες από δυμαμίτες που έσκαγαν στα γύρω υψώματα,τα βεγγαλικά,συνέθεσαν και το φετινό αναστάσιμο καλύμνικο κονσέρτο.

Με 5 λέξεις μπορούμε να χαρκτηρίσουμε το ΠΑΣΧΑ στην ΚΑΛΥΜΝΟ περικλείοντας απόλυτα το νόημα και την φιλοσοφία του . ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟ– ΜΟΝΑΔΙΚΟ– ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ –ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ-ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ .Οι Καλύμνιοι με το δικό τους τρόπο στέλνουν το αναστάσιμο μήνυμα χρόνια τώρα. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ .

Δείτε 5 ολιγόλεπτα video με αμοντάριστα πλάνα για να πάρετε μία μικρή πρώτη γεύση γι’αυτό που συνέβη σήμερα βράδυ ΚΥΡΙΑΚΗ του ΠΑΣΧΑ στην Κάλυμνο.

Σε επόμενη ανάρτηση μας θα παρουσιάσουμε ένα πλήρες video που θα συμπεριλαμβάνει όλα τα  δρώμενα, με πολλούς δυναμίτες, σήμερα ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ στην Κάλυμνο, αφιερωμένο με πολύ αγάπη στους απανταχού Καλυμνίους από το Kalymnos-news.gr, τη  “ND news” και τη «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ»

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός