Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό παιδείας από τον Ιερέα του Άργους Καλύμνου για τις «έμφυλες ταυτότητες».

6114

Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας  Έρευνας και Θρησκευμάτων  Κώστα Γαβρόγλου απευθύνει ο Εφημέριος της Ενορίας αγίων Αποστόλων Άργους Καλύμνου Πατήρ Ιγνάτιος Απορέλλης , με αφορμή εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας που συμπεριλαμβάνει στην Θεματική Εβδομάδα Ενημέρωσης,  που υλοποιείται στο Γυμνάσιο κατά το Σχολικό Έτος 2016- 2017 για μαθητές ηλικίας 13-15 ετών και τρίτο άξονα που αναφέρεται στις Έμφυλες Ταυτοτήτες. 

Παραθέτουμε παρακάτω αυτούσια την ανοιχτή επιστολή του Π. Ιγνάτιου.

Κύριε υπουργέ.

Είμαι ένας πολύτεκνος πατέρας και ιερέας στο μικρό χωριό Άργος του ακριτικού νησιού της Καλύμνου. Το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας αντιμετωπίζουμε την έντονη και αυξημένη προκλητικότητα των γειτόνων μας οι οποίοι παραβιάζουν συνεχώς τα εναέρια και θαλάσσια σύνορά μας. Όχι μόνο κοντά στις βραχονησίδες μας Ίμια αλλά και σε ολόκληρο το Αιγαίο μας.

Εμείς όμως μένουμε εδώ γιατί έχουμε ταχθεί να φυλάμε ως άλλες Θερμοπύλες τις πύλες της πατρίδος μας. Μένουμε εδώ στο καθήκον μας. Στο μετερίζι μας. Στους άνικμους αλλά ένδοξους βράχους μας. Και στεκόμαστε αιώνες τώρα αγέρωχοι και δυνατοί. Αυτό οφείλεται κ. υπουργέ διότι στρέφουμε την ελπίδα μας στον Χριστό και στην Παναγιά μας και εμπνεόμαστε από την ένδοξη ιστορία της πατρίδας μας, αλλά και του νησιού μας ιδιαιτέρως

Κατά την δύσκολη περίοδο της ιταλοκρατίας οι Καλύμνιοι, δεν ανεχθήκαμε να παραδώσουμε ούτε να προδώσουμε την ορθόδοξη πίστη την ιστορία και την γλώσσα μας. Ούτε να απεμπολήσουμε την ελληνορθόδοξη ταυτότητα μας. Γιαυτό και όταν η ιταλική εξουσία προσπάθησε να επιβάλει το αυτοκέφαλο της εκκλησίας της Δωδεκανήσου και την αποκοπή της από την μάνα του γένους μας δηλ. το οικουμενικό μας πατριαρχείο με απώτερο σκοπό να την υποτάξει στον αιρετικό πάπα η αντίδραση υπήρξε καθολική.

Κλήρος και λαός υπέταξαν τα στήθη τους. Ενώ η Καλυμνιά γυναίκα με πέτρες και ξύλα επιτέθηκε στον κατακτητή. Σε εκείνον τον θρυλικό «πετροπόλεμο» του το 1935 μπροστάρισες του αγώνα υπήρξαν οι μοναχές της ιεράς μονής του ευαγγελισμού που βρίσκεται εδώ στην ενορία μου. Οι παλαιοί θυμούνται την μοναχή Φεβρωνία η οποία μέχρι τα βαθιά της γεράματα έφερε στο σώμα της τα στίγματα αυτής της αντίστασης.  Πονούσε τα σπασμένα της κόκαλα από τα κτυπήματα των Ιταλών με τα κοντάκια των όπλων τους. Αυτά τα κόκαλα, είναι τα κόκαλα των Ελλήνων τα ιερά από τα οποία είναι βγαλμένη η λευτεριά. Ο δε νεαρός ο βοσκός Μανώλης Καζώνης που και αυτός κρατούσε αντίσταση έγραψε το όνομά του με το αίμα του στον μακρύ κατάλογο των παιδιών της πατρίδας μας που πάλεψαν για την ελευθερία της.

Ιδιαιτέρως λοιπόν την περίοδο αυτή, κύριε υπουργέ, με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα η μνήμη μας στρέφεται στο ένδοξο μας παρελθόν και αναθαρρούμε. Όπου αλλού κοιτάξουμε δυστυχώς απογοητευόμαστε. Πονάμε αφάνταστα που σε μια ελεύθερη, από τις θυσίες και τα αίματα των παππούδων μας πατρίδα, ήρθατε εσείς οι σύγχρονοι «εθνοπατέρες» και μέσα σε μερικές δεκαετίες καταντήσατε την Ελλάδα μας «παλιόψαθα των εθνών».
Ποδοπατήσατε κάθε ικμάδα κάθε ελπίδα και κάθε δυναμική από την ελληνική ψυχή. Με αποτέλεσμα η πατρίδα μας να αιμορραγεί συνεχώς , αφού τα παιδιά της φεύγουν στο εξωτερικό.

Προκαλέσατε κρίση οικονομική αλλά κυρίως κρίση ηθική. Και τώρα τι; Και τώρα καλούμαστε από την ρωμαίικη μας συνείδηση και το εθνικό μας χρέος να αγωνιστούμε για να ενσταλάξουμε στις ψυχές των παιδιών μας τις αξίες, τα ιερά και τα όσια της φυλής μας Γιατί ξέρουμε όλοι, ότι μόνο αυτή η ιερή μέθεξη θα γεννήσει ξανά Λεωνίδες, Κολοκοτρώνηδες και Παπαφλέσσες.  Γιατί μόνο έτσι θα φυτρώσει ξανά η γενναία γυναίκα του <<πετροπολέμου>> και το ηρωικό φρόνημα του Καζώνη.

Αυτά τα ιερά πρότυπα έπρεπε να προβάλλετε στα παιδιά μας κ. υπουργέ, αν δεν θέλετε να γίνουν μια άμορφη μάζα μέσα στην ανίερη χοάνη της παγκοσμιοποίησης. Την οποία επιβάλλει η νέα τάξη πραγμάτων.

Δυστυχώς όμως εσείς, με βιασύνη και αφού φροντίσατε πρώτα να αποδομήσετε τα ένθεα πρότυπα της αγιότητας και του ηρωισμού, έρχεστε τώρα να αποδομήσετε και τα έμφυλα στερεότυπα.

Να προβάλλετε ως φυσιολογικό το αφύσικο το διαστροφικό, το άρρωστο. Ε λοιπόν, κάτω τα χέρια σας από τις άδολες ψυχές των παιδιών μας.

Δεν έχετε το συνταγματικό και νομικό δικαίωμα να το πράξετε.

Δεν δεχόμαστε το ψυχολογικό και υπαρξιακό bullying που τους επιβάλλετε. Μάλιστα στην ευαίσθητη περίοδο της εφηβείας. Ζητούμε να αποσυρθεί η ενότητα των “έμφυλων ταυτοτήτων” από την θεματική εβδομάδα.

Ως γονείς πασχίζουμε να βλέπουμε στα παιδιά μας την ζωντάνια την χαρά, την χάρη και την ομορφιά. Γιατί μόνο αυτά ελευθερώνουν την ύπαρξη τους και τα κάνουν δυναμικές προσωπικότητες. Γιατί μόνο έτσι θα παραλάβουν την σκυτάλη του γένους μας και θα δημιουργήσουν και αυτά με την σειρά τους πολιτισμό και αξίες. Δεν θέλουμε να καταντήσουν καταρρακωμένες προσωπικότητες. Δυστυχισμένοι άνθρωποι. Έρμαια των παθών τους. Ανίκανα να παλέψουν στην ζωή τους αφού θα είναι ήδη τσακισμένα από την πάλη με την ταυτότητά τους.

Ο νόμος της φύσης αναγνωρίζει ότι τα ετερώνυμα έλκονται  Το ανθρώπινο σώμα έχει συμπληρωματική ανατομία και φυσιολογία. Και η ένωση αυτή του άνδρα με την γυναίκα μέσα στα πλαίσια του ευλογημένου γάμου αποτελεί μυστήριο ιερό, αγάπης και ζωής.

H ενορία μας αντιστέκεται προβάλλοντας τα ζώπυρα νάματα του ευαγγελίου. Το μπαρουτοκαπνισμένο και αιματοβαμμένο ράσο έγινε και θα γίνεται πάντοτε φλάμπουρο και εμπνευστής αγώνων.

Ως γονείς αντιδρούμε και αντιστεκόμαστε στην κατάντια του σύγχρονου σχολείου καλούμε και τους καθηγητές να αντιδράσουν και να σταθούν στο ύψος του λειτουργήματος τους, αφού είναι συνταγματικά υποχρεωμένοι να διδάξουν στα ελληνόπουλα την ελληνική και θρησκευτική συνείδηση.

Σεβόμαστε την ελευθερία σεξουαλικού προσδιορισμού του κάθε ανθρώπου. Αντιστεκόμαστε όμως στην προβολή και επιβολή της ομοφυλοφιλίας από λίγους στους πολλούς. Αναμένουμε… προσευχόμενοι.

Καλή προσωπική και εθνική Ανάσταση.

Ενορία αγίων Αποστόλων Άργους Καλύμνου Εφημέριος Πατήρ Ιγνάτιος Απορέλλης