Για επικοινωνιακά παιχνίδια των Τούρκων μιλά η Ελληνική πλευρά σχετικά με video που είδε το φως της δημοσιότητα με τουρκικό σκάφος να «καταδιώκει» Ελληνικό στα Ίμια.

1317

Προκαλούν για μία ακόμη φορά οι Τούρκοι . Αυτή τη φορά το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan  έδωσε στην δημοσιότητα την περασμένη Τρίτη ένα βίντεο στο οποίο δήθεν φαίνεται ένα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να καταδιώκει στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων ένα σκάφος της ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Το περιστατικό δεν υπήρξε ποτέ, απαντά η ελληνική πλευρά και εξηγεί πως πιθανότατα η ενέργεια αυτή εντάσσεται στα επικοινωνιακά παιχνίδια που παίζουν οι Τούρκοι.

Το περιστατικό, σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο Dogan, υποτίθεται πως συνέβη την Τρίτη 18 Απριλίου στην περιοχή των Ιμίων. Το ελληνικό σκάφος της ακτοφυλακής περίμενε αρχικά μπροστά από την Καλόλιμνο, ενώ μετά πέρασε δύο μίλια ανοιχτά της νησίδας Φανάρι και μετά πλησίασε τα Ίμια. Τότε, σύμφωνα με τους Τούρκους, το τουρκικό λιμενικό επιχείρησε να εκδιώξει το ελληνικό σκάφος εκτός των τουρκικών χωρικών υδάτων. Όπως φαίνεται από το υλικό, που παραμένει άγνωστο το πώς γυρίστηκε και πού ακριβώς, κατά την καταδίωξη τα πλοία και των δύο χωρών πλησίασαν έως και δύο μέτρα το ένα το άλλο! Το ελληνικό προσπάθησε να πάει μπροστά στις βραχονησίδες Ίμια, αλλά το τουρκικό πλοίο το εμπόδισε, όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο.

Πατήστε εδώ για να δείτε το video

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός