Δείτε όλη την εκπομπή «Ειδικές Αποστολές» με το δημοσιογράφο Φάνη Παπαθανασίου αφιερωμένη σε Κάλυμνο και Ψέριμο που προβλήθηκε από την ΕΡΤ1

2069

Δείτε όλη την εκπομπή «Ειδικές Αποστολές» με το δημοσιογράφο Φάνη Παπαθανασίου  αφιερωμένη σε Κάλυμνο και Ψέριμο που προβλήθηκε  από τη συχνότητα της ΕΡΤ1  την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 και ώρα 22:15.

Επίσης  πλούσιο φωτορεπορτάζ με τα πρόσωπα που μίλησαν στην κάμερα της εκπομπής.

Η εκπομπή είναι  αφιερωμένη στους ακρίτες του Αιγαίου, οι οποίοι εκτός των δυσκολιών που βιώνουν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των Μνημονίων, έχουν ν’ αντιμετωπίσουν και τις αυξανόμενες τον τελευταίο καιρό τουρκικές προκλήσεις.

Ο Φάνης Παπαθανασίου ταξίδεψε στην Κάλυμνο και την Ψέριμο, διαπίστωσε το υψηλό πατριωτικό φρόνημα των κατοίκων, οι οποίοι δεν δείχνουν πλέον ανήσυχοι για ένα πιθανό θερμό επεισόδιο με τους γείτονες και κατέγραψε με το φακό της εκπομπής τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Αυτά που τους απασχολούν σχετίζονται με την οικονομική ζωή του τόπου τους, η οποία χρόνο με το χρόνο φθίνει. Η μετανάστευση από την Κάλυμνο προς την Αυστραλία και την Αμερική μεγεθύνεται, ενώ οι βασικοί παραγωγικοί τομείς του νησιού, όπως το ψάρεμα, η αλιεία σφουγγαριών και η οικοδομή, συρρικνώνονται επικίνδυνα.

Οι κάτοικοι νιώθουν απομονωμένοι, καθώς η σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα είναι ελλιπής. Φυσικά, δεν λείπουν ορισμένα ενθαρρυντικά παραδείγματα ανάπτυξης, στον τουρισμό, στις εξαγωγές και την αναρρίχηση.

Σκηνοθεσία: Έλενα Λαλοπούλου.

Έρευνα-αρχισυνταξία: Πιέρρος Τζανετάκος.

Διεύθυνση παραγωγής: Ελένη Ντάφλου.

Για να δείτε όλη την εκπομπή πατήστε εδώ

Φωτορεπορτάζ με τα πρόσωπα που μίλησαν στην κάμερα της εκπομπής

 

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός