Εκδικάζεται στις 6 Απριλίου η υπόθεση της απόπειρας απάτης ύψους 650.000.000 ευρώ, σε βάρος του Καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Καλύμνου.

2275

Εκδικάζεται την Πέμπτη  6 Απριλίου 2017 στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στη Ρόδο, η υπόθεση της απόπειρας απάτης ύψους 650.000.000 ευρώ, σε βάρος του Καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Καλύμνου.

Μία υπόθεση που είχε δημιουργήσει υπερβολικό θόρυβο λόγω ποσού, όταν είχαν συλληφθεί πριν τρία χρόνια περίπου, στις 27 Φεβρουαρίου 2013 οι εμπλεκόμενοι ,χωρίς όμως να δικαιολογείται από την εξέλιξη της υπόθεσης

Να θυμίσουμε ότι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, φέρονται 3 άτομα. Πρόκειται για ένα 63χρονο τότε υπήκοο Γερμανίας, ένα 60χρονο υπήκοο Ρουμανίας και ένα 61χρονο κάτοικο Καλύμνου, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης, κακουργηματικού χαρακτήρα.

Οι 3 κατηγορούμενοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο επιχείρησαν από κοινού  να πιστώσουν σε τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε ο Γερμανός Υπήκοος στο Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Καλύμνου, εικονικό διεθνές έμβασμα αλλοδαπής Τράπεζας ύψους 650.000.000 ευρώ και συνελήφθησαν στις 27-02-2013 στην Κάλυμνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματός Καλύμνου.

Οι κατηγορούμενοι εμφανίστηκαν στις 26 Φεβρουαρίου 2013 στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Καλύμνου προκειμένου να πληροφορηθούν σχετικά με την τύχη εμβάσματος ύψους 650 εκατομμυρίων ευρώ με παραλήπτη το Γερμανό υπήκοο μέσω εντολής σε TELEX από υποκατάστημα του Λονδίνου της τράπεζας Nordea Bank Finland.

Μάλιστα φέρεται να εμφάνισαν στη Διευθύντρια του Καταστήματος φωτοαντίγραφο του εμβάσματος .

Από Επιθεωρητή της ΕΤΕ  το απόγευμα της 26ης Φεβρουαρίου υποβλήθηκε μήνυση στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Μετά την εξέλιξη αυτή, οι 3 κατηγορούμενοι  κλήθηκαν στις 27 Φεβρουαρίου στο Κατάστημα Καλύμνου και άνδρες του ΑΤ Καλύμνου που είχαν ενημερωθεί από τη Διεύθυνση του Καταστήματος, τους συνέλαβαν

Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη και μετά την απολογία τους στον ανακριτή Κω αφέθηκαν ελεύθεροι με κάποιους περιοριστικούς όρους.

Στο εδώλιο τελικά την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 δεν θα καθίσει ο Γερμανός, ο οποίος πλέον δεν βρίσκεται στη ζωή, αφού λίγους μήνες μετά σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα που συνέβη στην Κω ,όπου διέμενε, καθώς και ο δεύτερος αλλοδαπός ο Ρουμάνος, ο οποίος έφυγε από την Ελλάδα και εναντίον του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, επειδή δεν τήρησε τον περιοριστικό όρο και δεν κατέβαλε το ποσό εγγύησης των 10.000 ευρώ που του είχε επιβληθεί.

Τελικά στο εδώλιο θα βρίσκεται μόνο ο κάτοικος Καλύμνου ,ο οποίος όμως από την πρώτη στιγμή δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και απλά μόνο γνώριζε τον Γερμανό.