Η εκδήλωση στο Αναγνωστήριο «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ»με ομιλητή τον Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου ε.τ Νικόλαο Π.Ζαϊρη και θέμα «Ανθρώπινη και θεία Δικαιοσύνη και ο ρόλος του Δικαστή»

2243

Υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Καλύμνου, Λέρου και Αστυπαλαίας και του Αναγνωστηρίου «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ» πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 30 Απριλίου 2017 στις 7:30 μμ, στην κατάμεστη αίθουσα στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου, εκδήλωση με θέμα: «Ανθρώπινη και θεία Δικαιοσύνη και ο ρόλος του Δικαστή» με ομιλητή το συμπατριώτη μας  Νικόλαο Ζαίρη, επί τιμή Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, έναν εκ των τριών δικαστών της πολύκροτης δίκης της οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

Παρόντες στην εκδήλωση ο Μητροπολίτης κ.κ Πάισιος ,ο Δήμαρχος Καλυμνίων Ιωάννης Γαλουζής,ο πρώην βουλευτής Γιώργος Κασσάρας, ο πρώην Δήμαρχος Μιχαήλ Ζαίρης και αρκετός κόσμος.

Στο καλωσόρισμά του ο Πρόεδρος του Αναγνωστηρίου «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ» Παναγιώτης Γιαμαίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του ομιλητή και  διαπρεπούς ανώτατου δικαστικού.

Ο διαπρεπής συμπατριώτης μας  ανώτατος δικαστικός Νικόλαος Ζαίρης  με συντομία και σαφήνεια, με ενάργεια και γλαφυρότητα, με γενικές αναφορές και επιτηδευμένα παραδείγματα, ανέπτυξε το θέμα «Ανθρώπινη και Θεία Δικαιοσύνη και ο ρόλος του Δικαστή» που περιλαμβάνεται και στο νεοεκδοθέν  πόνημα του με τίτλο ταυτόσημο του θέματος της ομιλίας .

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Νικόλαος Ζαίρης έκανε μία σύντομη αναφορά στον Αγιορείτη ιερομόναχο π. Ευθύμιο που του έδωσε το έναυσμα να προχωρήσει σε αυτή την εργασία του

Η ομιλία  ήταν χωρισμένη σε δύο μέρη . Στο πρώτο μέρος έγινε εκτενής αναφορά “Περί της ανθρώπινης δικαιοσύνης” και στο δεύτερο μέρος «Περί της Θείας δικαιοσύνης».

Τις δύο περί δικαίου έννοιες με τις πολλές προεκτάσεις και τις πάμπολλες προσεγγίσεις ανέπτυξε ο κ. Ζαΐρης κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατηρίου από την αρχή έως το τέλος

Εμπλούτισε με ενδιαφέροντα παραδείγματα την ομιλία του,  επεσήμανε τη δύναμη της προσευχής στην κρίση του δικαστή και εξιστόρησε συγκλονιστικά παραδείγματα από την προσωπική του δικαστική σταδιοδρομία των 39 ετών.

Τον ομιλητή ευχαρίστησε στο τέλος της εκδήλωσης με θερμά λόγια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ Παίσιος.

 Σε όλους τους παρευρισκομένους ,στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκε το νέο πόνημα του κ. Νικολάου Ζαΐρη «Περί της Ανθρώπινης και Θείας Δικαιοσύνης και ο ρόλος του Δικαστή».

Αναλυτικό ρεπορτάζ αλλά και το σύνολο της ομιλίας του Νικολάου Ζαίρη ,θα φιλοξενήσουμε στην έντυπη έκδοση της «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ»