Η μοναδική, ξεχωριστή και κατανυκτική περιφορά των Επιταφίων στην Κάλυμνο.(πλούσιο φωτορεπορτάζ και video)

6050

Με σύμμαχο τον καλό καιρό ( να θυμίσουμε ότι πέρσι η περιφορά έγινε υπό βροχή) πραγματοποιήθηκε σήμερα Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2017 η περιφορά των Επιταφίων στην Κάλυμνο με τον ξεχωριστό μοναδικό ,κατανυκτικό και εντυπωσιακό τρόπο.

Λίγο πριν τις 10.00 το βράδυ ο Επιτάφιος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Σωτήρος Χριστού με τον Μητροπολίτη κκ Παϊσιο, με τις τοπικές Αρχές ,τους ενορίτες και με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος, άνοιξε αυτή την ξεχωριστή θρησκευτική παρέλαση.

Ο Επιτάφιος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού παρέμεινε στη συνέχεια στο χώρο μπροστά στο Ηρώον απ’ όπου διήλθαν άλλοι 14 επιτάφιοι (σύνολο15) αντίστοιχων ενοριών του νησιού:

1.Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ

2.Ι.ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

  1. Ι. ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

4.Ι. ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΒΟΘΥΝΩΝ

  1. Ι. ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ

6..Ι. ΝΑΟΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ (ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΛΑΜΙΩΤΙΣΣΑ )

7.Ι. ΝΑΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ

  1. (ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ)
  2. Ι. ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ

10.Ι.ΝΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

11.Ι.ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

  1. Ι. MONH ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

13.Ι. ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

14.Ι.ΝΑΟΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

15.Ι.ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΜΑΜΑΝΤΟΣ

 

Στην περιφορά του κάθε επιταφίου προπορευόταν η χορωδία,ψάλλοντας τα εγκώμια,ακολουθούσαν οι ιεροψάλτες,ο κλήρος,οι μυροφόρες,τα εξαπτέρυγα ,πρόσκοποι και πιστοί που έψελναν καθ’όλη τη διάρκεια της περιφοράς.

Για μία ακόμη χρονιά όλες οι ενορίες παρουσίασαν λουλουδόλιστους επιταφίους,αλλά και στολισμένους με λαμπερά υφάσματα, που σήκωναν με καμάρι νεαροί ενορίτες,  εκδηλώνοντας έτσι την αγάπη τους για τον σταυρωθέντα δι’ ημάς Χριστό ,ενώ οι χορωδίες προσπαθούσαν να ψάλλουν κάθε μία δυνατότερα για να ξεχωρίσει.

Η ευγενής άμιλλα ανάμεσα στις ενορίες για τον ομορφότερο στολισμένο επιτάφιο ήταν και φέτος φανερή.

Δείτε δύο video 11 και 6 λεπτών περίπου αντίστοιχα  από την φετινή  περιφορά των επιταφίων.

Επίσης δείτε παρακάτω τους 15 επιταφίους που συμμετείχαν στην ξεχωριστή αυτή θρησκευτική παρέλαση ενώ για περισσότερες φωτογραφίες  δείτε το άλμπουμ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ 2017 που αναρτήσαμε στη σελίδα μας στο fb πατώντας εδώ