Η οριοθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στην κεντρική πλατεία Καλύμνου.

2488

Συζήτηθηκε χθες Παρασκευή 7 Απριλίου 2017  στη συνεδρίαση του ΔΣ η οριοθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων έμπροσθεν των καταστημάτων της κεντρικής πλατείας.

Όπως αναφέρθηκε σκοπός είναι η εξάλειψη του άναρχου τοπίου που επικρατούσε τα προηγούμενα χρόνια στην κεντρική πλατεία .

Να σημειώσουμε ότι επειδή ο χώρος μετά την οριοθέτηση της Χερσαίας ζώνης ανήκει στην αρμοδιότητα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλύμνου , η απόφαση που λήφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν γνωμοδοτικού χαρακτήρα και η τελική απόφαση θα ληφθεί από το ΔΣ του ΔΛΤ Καλύμνου.

Σύμφωνα με την απόφαση, τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων στην  κεντρική πλατεία θα έχουν ανώτατο όριο ανάπτυξης την 3 γραμμή που ορίζεται με κεραμιδί κυβόλιθο στο πλακόστρωτο.

Για τον χώρο μπροστά  από τις καφετέριες ANASTAZIO και  DEZEVOU από τη Τεχνική Υπηρεσία  του Δήμου έγινε ανάλογη χάραξη (το σχετικό σχέδιο παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση) που ορίζει ανάλογο διάδρομο ώστε να είναι δυνατή η διέλευση ασθενοφόρου ή πυροσβεστικού οχήματος σε περίπτωση ανάγκης.

Επίσης τροποποίηση στο χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων υπάρχει για τα καταστήματα, που έμπροσθεν αυτών η κεντρική πλατεία στενεύει.

Τέλος για τα καταστήματα που βρίσκονται πλησίον του Επαρχείου (ουζερι) το όριο ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων, δεν θα περνά τη νοητή  γραμμή που ορίζεται από τη δυτική πλευρά του Επαρχιακού μεγάρου.

Ανάλογο θέμα θα έλθει για συζήτηση στο ΔΣ ,σε επόμενη συνεδρίαση για την οριοθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, στην παραλιακή από Δημαρχείο μέχρι Ιχθυόσκαλα.

 

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός