«Κατάληψη» των λυόμενων οικίσκων στο λιμάνι Καλύμνου από αθίγγανους .

2228

Στους λυόμενους  οικίσκoυς που είναι τοποθετημένοι σε χώρο ,στην είσοδο του  Λιμένα Καλύμνου, βρήκαν καταφύγιο το τελευταίο διάστημα και χρησιμοποιούν για τη διαμονή τους αθίγγανοι που περιστασιακά  έρχονται στο νησί μας.

Να θυμίσουμε  ότι οι εν λόγω  οικίσκοι  τοποθετήθηκαν το Νοέμβριο 2015 στο λιμάνι Καλύμνου, στον  χώρο που βρίσκεται πίσω από το κτίριο του παλαιού Δημοτικού Φόρου, προκειμένου να φιλοξενούν προσωρινά διερχόμενους από την Κάλυμνο  μετανάστες-πρόσφυγες.

Οι οικίσκοι τοποθετήθηκαν με δαπάνες του Ο.Η.Ε. και σε έκταση περίπου 900 τ.μ. που διατέθηκε από το ΔΛΤ Καλύμνου, κατόπιν αιτήματος της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. προκειμένου να βρίσκονται πλησίον των αρχών, για την διεκπεραίωση των απαραίτητων δικαιολογητικών των προσφύγων- μεταναστών ταχύτερα.

Ο  εσωτερικός χώρος των οικίσκων είναι ενιαίος και  στο μέσο περίπου, υπάρχει και μία διαχωριστική κουρτίνα που ανοιγοκλείνει.Οι οικίσκοι διαθέτουν ηλιακό συλλέκτη για φωτισμό και για πρίζες φόρτισης κινητών τηλεφώνων.

Αρχικά είχαν τοποθετηθεί 16 οικίσκοι άλλα πριν 3 μήνες στις 17 Ιανουαρίου 2017 αφαιρέθηκαν οι οκτώ και στάλθηκαν στην Κω.

Σε ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr το περασμένο Σάββατο διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον οι δύο από τους οκτώ οικίσκους είχαν καταληφθεί από αθίγγανους.

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός