Κυκλοφόρησε ο ΚΑ΄ τόμος των Καλυμνιακών Χρονικών από το Αναγνωστήριο «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ».

1264

 

Κυκλοφόρησε ο ΚΑ΄τόμος των Καλυμνιακών Χρονικών από το Αναγνωστήριο «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ».

Ένας τόμος καλαίσθητος, πλούσιος σε περιεχόμενα από άποψη ποιότητας και ιστορικού ενδιαφέροντος, ο οποίος κινείται στο γνωστό πλαίσιο που  η περιοδική αυτή έκδοση μας έχει συνηθίσει.

Οι εργασίες πολλές κι ενδιαφέρουσες, φέρνουν -πολλές απ’ αυτές- νέα   ιστορικά στοιχεία, καλά δουλεμένα, τα οποία αποζημιώνουν τον αναγνώστη πλήρως. Χτισμένο σε ενότητες ( αρχαιολογία, ιστορία, λαογραφία, λογοτεχνία, μελετήματα κλπ.) εμπλουτισμένες  με πλούσιο φωτογραφικό υλικό συνθέτουν ένα νέο πόνημα, έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα καταγραφής και αποθησαύρισης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Προτάσσεται σ’ αυτόν τον τόμο ειδικό αφιέρωμα στον αείμνηστο Γυμνασιάρχη Δρόσο Κωλέττη, με πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες για την προσωπικότητα και το εκπαιδευτικό έργο του προικισμένου εκείνου Δασκάλου.

Πολλοί οι συγγραφείς, συνέβαλαν όλοι, καθένας με το δικό του προσωπικό ύφος, στη συγγραφή κι αυτού του τόμου. Σ’ αυτό ακριβώς έγκειται και η ομορφιά, και η αξία αυτής της σειράς. Στην ποικιλία ύφους, στυλ, προβληματισμού και ενδιαφερόντων των συνεργατών συγγραφέων που αγκαλιάζει και φωτίζει διάφορα θέματα, αυτοτελή και ασύνδετα μεταξύ τους. Φιλοξενούνται, δηλαδή, εργασίες αντιπροσωπευτικές του μορφωτικού επιπέδου ανθρώπων των γραμμάτων του τόπου μας κι αυτό αντικατοπτρίζει τελικά σ’ ένα βαθμό και το μπόι της σημερινής πνευματικής Καλύμνου.

Την έκδοση έκανε το τυπογραφείο του συμπατριώτη μας  Δημήτρη Δρόσου, ο οποίος έκανε -κατά γενική ομολογία- καλή δουλειά.

Βέβαια δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε τους χορηγούς αλλά και όλους όσους συνέβαλαν για να γίνει πραγματικότητα αυτή η πανέμορφη έκδοση.

 Χορηγοί

-ΑΡΓΩ ΑΕ ΑΦΟΙ ΑΝΤΩΝΙΟΣ,ΜΙΧΑΗΛ ΚΥΡΙΑΚΟΣ,ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΘΗΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕΜΙΡΑΜΙΣ ΨΑΡΟΜΠΑ

-NISOGAS ΜΙΧΑΗΛ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΨΑΡΟΜΠΑΣ

Γενικός συντονιστής της έκδοσης και ακούραστος εργάτης ο Πρόεδρος του Αναγνωστηρίου  Παναγιώτης Γιαμαίος.

 Πίνακας εξωφύλλου: Γεωργίου Οικονόμου «Στο παράθυρο»

Πίνακας οπισθόφυλλου:Γεωργίου Οικονόμου «Αποχαιρετισμός»

Φωτογραφίες:

Στάθης Κλήμης, Γιάννης Κουλλιάς, Νικόλαος Σμαλιος, Δημήτρης Δρόσος.

Πίνακες ζωγραφικής: Νικόλαος Μάγκος

Διακοσμητικά σχέδια: Νικολέτα Σ.Ρήγα

Ηλεκτρονική επεξεργασία– Σελιδοποίηση: Δημήτρης Δρόσος

Επιμέλεια εκτύπωσης: Δημήτρης Δρόσος

Η παρουσίασή του νεοεκδοθέντος τόμου θα γίνει προσεχώς από το Αναγνωστήριο και θα ακολουθήσει η παρουσίασή του, μαζί με το βιβλίο του κ. Γιάννη Πατέλλη, στην Ένωση Καλυμνίων Αττικής, στην Αθήνα, προς τα τέλη του Σεπτέμβρη.

 

 

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός