Μια μικρή περιήγηση  στην Κάλυμνο από την ερασιτέχνη φωτογράφο Δήμητρα Στασινοπούλου .

2565

Από τη Δήμητρα Στασινοπούλου ερασιτέχνη φωτογράφο, λάβαμε πέντε σύνδεσμους  με εντυπωσιακές φωτογραφίες από τα νησιά  Κάλυμνος,Λέρος ,Νίσυρος, Σύμη, Κάρπαθος.

Στο εισαγωγικό της  σημείωμα η   Δήμητρα Στασινοπούλου  αναφέρει:

Μια μικρή περιήγηση στα Δωδεκάνησα

Λέρος, Κάλυμνος, Νίσυρος, Σύμη, Κάρπαθος

Αυτό το φως δεν λιγοστεύει απ’ του Ομήρου τον καιρό,
Και σαν αρχάγγελος χορεύει πάνω στο κύμα το σγουρό

Κάθε νησάκι και κολόνα, κάθε βουνό και προσευχή
Κι ο ουρανός ένα ποτάμι και μια πονετική βροχή

Όλα μικρά κι αγαπημένα, μέσα στη χούφτα σου χωρούν
Την ομορφιά δοξολογούνε και την ασχήμια συγχωρούν

Στίχοι, Μιχάλη Γκανά

Τα Δωδεκάνησα, κομμάτια της αυθεντικής ψυχής της Ελλάδας, το τελευταίο διάστημα απασχολούν, δυστυχώς για τους γνωστούς λόγους, την επικαιρότητα.  Αυτός είναι και ο λόγος που νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ τις φωτογραφίες που τράβηξα, και να “συστήσω” αυτούς τους πανέμορφους τόπους, αλώβητους ακόμη από τον μαζικό τουρισμό, με περήφανους όσο και φιλόξενους κατοίκους. Τόπους που έχουν να επιδείξουν φυσικές ομορφιές, παράδοση αλλά και μνημεία που μαρτυρούν την πλούσια ιστορία τους: ακροπόλεις της αρχαιότητας, μεσαιωνικές πόλεις, υπέροχα νεοκλασικά αρχοντικά, αλλά και μεσοπολεμικά μνημεία-κληροδοτήματα της ιταλικής κατοχής.  Στο σταυροδρόμι τριών Ηπείρων και στο σημείο συνάντησης μεγάλων πολιτισμών, ανέπτυξαν και διατήρησαν για χιλιάδες χρόνια το δικό τους πολιτισμό  αφομοιώνοντας τις διάφορες επιδράσεις, παραμένοντας όμως πάντα κέντρα ελληνικού πολιτισμού.

Είναι εντυπωσιακό που κάθε νησί έχει τη δική του ιδιαίτερη φυσιογνωμία, αλλά και κάτι διαφορετικό να προσφέρει στον επισκέπτη.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος των φωτογραφιών από την Κάλυμνο , που είναι ενδεικτικές, γιατί η πολύ σύντομη παραμονή μου δεν μου επέτρεψε να αποτυπώσω όπως θα έπρεπε όλες τις ομορφιές τους.

Πατήστε εδώ για περιήγηση στην Κάλυμνο από την εντυπωσιακή δουλειά της  Δήμητρας Στασινοπούλου

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός