Προγράμματα κατάρτισης «Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων με πιστοποίηση ΕΦΕΤ» σε Πάτμο, Λέρο και Κάλυμνο

981

Νέα προγράμματα κατάρτισης «Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων με πιστοποίηση ΕΦΕΤ», θα υλοποιήσουν τον Μάιο 2017, το Κ.Ε.Κ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ και η αναπτυξιακή εταιρεία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Δ.ΕΤ.Α.Π., σύμφωνα με την Υ.Α. 14708/2007 του Υπουργείου Ανάπτυξης σε Πάτμο, Λέρο, Κάλυμνο.

Το σεμινάριο είναι υποχρεωτικό να το παρακολουθήσουν επιχειρηματίες και υπάλληλοι που απασχολούνται σε επιχειρήσεις που εμπορεύονται, διακινούν, παράγουν  ή μεταποιούν τρόφιμα (π.χ εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, αρτοποιία, καφέ, μπαρ, κυλικεία, καντίνες, σουπερ/μινι μάρκετ, ξενοδοχεία με εστιατόριο ή με ετοιμασία πρωινού κ.α).

Οι επιχειρήσεις έχουν υποχρέωση να έχουν καταρτισμένο όλο το προσωπικό τους που έρχεται σε επαφή με τρόφιμα (συσκευασμένα ή μη) διαφορετικά υπόκεινται σε διοικητικά πρόστιμα κατόπιν ελέγχου.

Μετά την επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι για να πάρουν το απαραίτητο πιστοποιητικό κατάρτισης είναι απαραίτητο να συμμετάσχουν στην γραπτή αξιολόγηση, η οποία διεξάγεται σε κάθε νησί που θα γίνουν τα σεμινάρια κατόπιν προγραμματισμού από τον ΕΦΕΤ.

Η κατάρτιση διαρκεί 10 ώρες, θα υλοποιηθεί σε 2 ημέρες (2 πεντάωρα) κι έχει κόστος 80€ (50€ το κόστος του σεμιναρίου και 30€ το παράβολο για τις εξετάσεις του ΕΦΕΤ), το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί σε τραπεζικό λογαριασμό του ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΑΕ το αργότερο 5 ημέρες πριν την έναρξη κάθε σεμιναρίου.

Οι ημερομηνίες που έχουν καθοριστεί μέσα στον Μάιο 2017 είναι:

Στην Πάτμο, Παρασκευή 5 Μαΐου απόγευμα & Σάββατο 6 Μαΐου πρωί

Εξέταση ΕΦΕΤ : 12 Μαΐου _ Πνευματικό Κέντρο Πάτμιων

Στη Λέρο, Σάββατο 6 Μαΐου & Κυριακή 7 Μαΐου απόγευμα

Εξέταση ΕΦΕΤ : 11 Μαΐου _ Αίθουσα Συλλόγου Εμπόρων Λέρου, Λακκί

Στην Κάλυμνο, Δευτέρα 8 Μαΐου & Τρίτη 9 Μαΐου απόγευμα

Εξέταση ΕΦΕΤ : 13 Μαΐου_ Παράρτημα Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Νομικού Καλαβρού

Δικαίωμα συμμετοχής σε αυτά θα έχουν όσοι συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την φόρμα συμμετοχής στον σύνδεσμο: www.kek-gennimatas.gr/efet  έως την Πέμπτη 6 Απριλίου και ώρα 1:00 μμ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Σε περίπτωση συμπλήρωσης των τμημάτων θα δημιουργηθούν νέα σε μεταγενέστερες ημερομηνίες.

Περισσότερες πληροφορίες: Δωδεκανησιακή Εταιρεία Ανάπτυξης & Προόδου – ΔΕΤΑΠ,  τηλ: 2241044280, 2241044288

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός