Σώα και αβλαβής βρέθηκε 27χρονη αλλοδαπή κολυμβήτρια που επιχείρησε να πραγματοποιήσει τον περίπλου της Τελένδου και αγνοείτο.

2694

Σώα και αβλαβής βρέθηκε 27χρονη αλλοδαπή κολυμβήτρια που επιχείρησε την περασμένη Κυριακή 23 Απριλίου να πραγματοποιήσει τον περίπλου της Τελένδου και αγνοείτο.

Αν και αθλήτρια κολύμβησης, προφανώς υπερεκτίμησε τις δυνάμεις της και βρέθηκε σε δύσκολη θέση, θέτοντας σε συναγερμό τη Λιμενική Αρχή Καλύμνου που άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού της,μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό.

Η νεαρή κολυμβήτρια ξεκίνησε το πρωί της περασμένης Κυριακής από το Μασούρι  Καλύμνου,  να πραγματοποιήσει τον περίπλου της Τελένδου κολυμπώντας. Όμως μέχρι το μεσημέρι δεν έδωσε σημεία ζωής, κάτι που ανησύχησε ανθρώπους του κύκλου της,  που ενημέρωσαν το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης . Άμεσα ενημερώθηκε  η Λιμενική Αρχή Καλύμνου  και ξεκίνησε η αναζήτηση της αγνούμενης, η οποία εντοπίστηκε στη βραχώδη  περιοχή «ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΠΝΙΓΜΕΝΟΣ»,στο Νότιο σημείο της Τελένδου, σώα και αβλαβής  . Μεταφέρθηκε στο λιμανάκι των Μυρτιών και στη συνέχεια για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο Καλύμνου, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Από το Αρχηγείο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ για το περιστατικό εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες της Κυριακής, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου από  το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για περιστατικό 27χρονης αλλοδαπής αγνοούμενης κολυμβήτριας, η οποία πρωινές ώρες χθες  εκίνησε τον κολυμβητικό περίπλου ν. Τέλενδου – ν. Καλύμνου και έκτοτε αγνοείτο.

Άμεσα υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ δύο (02) περιπολικά σκάφη της οικείας Λιμενικής Αρχής απέπλευσαν προς αναζήτηση της αγνοούμενης

Η 27χρονη εντοπίστηκε από τα ανωτέρα σκάφη στη βραχώδη  περιοχή «ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΠΝΙΓΜΕΝΟΣ» και με τη συνδρομή στελέχους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. επιβιβάστηκε σε ΠΛΣ και μεταφέρθηκε στο λιμένα Μυρτιών ν. Καλύμνου ενώ στη συνέχεια διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Καλύμνου «ΤΟ ΒΟΥΒΑΛΕΙΟ» για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός