Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα.-άρθρο του Μανώλη Μουσελλή.

2700

            Μετά την ψυχική και πνευματική ανάταση που μας προσέφεραν οι άγιες μέρες του Πάσχα, ήρθαν οι δηλώσεις του δημάρχου για να μας επαναφέρουν βίαια στην καθημερινότητα μας.

Την Πέμπτη 20/4/17 σε  συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Εν Καλύμνω” εγκαινίασε  την προεκλογική περίοδο 2 με 2,5 χρόνια πριν τις εκλογές. Θεώρησε ότι η αποπεράτωση του λιμανιού, μια ευχάριστη είδηση κατά τ΄άλλα, του προσφέρει προβάδισμα ικανό για κερδίσει και τις επόμενες εκλογές.

Θέλοντας δε να το ισχυροποιήσει καλυτέρα, προχώρησε και παρακάτω, δηλώνοντας ότι γι αυτό τον λόγο έγινε και η αντικατάσταση του αντιδημάρχου τεχνικών έργων. Στόχος είναι οι επόμενες εκλογές, η επομένη τετραετία. Με το νέο αντιδήμαρχο έργων αποσκοπεί στην “καθημερινότητα” του πολίτη.

Προφανώς ο δήμαρχος προέβει στις παρακάτω δηλώσεις γιατί ξέχασε ότι:

1) Δημοτική αρχή που στο μέσο της περιόδου της σκέπτεται τις επόμενες εκλογές, είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

2)Οι δημοτικές αρχές κρίνονται με τα έργα τους και στον τομέα αυτό η δική του θέλει πολλή δουλειά ακόμα,  για να νοιώθει υπερήφανη.

3) Έχουν υποσχεθεί πολλά και ο χρόνος γι’ αυτούς μειώνεται δραματικά.

4) Το ζητούμενο για το νησί είναι η ανάπτυξη και η εξωστρέφεια και όχι η απλή διαχείριση.

5) Ανάπτυξη είναι η αποπεράτωση του ΧΥΤΑ, τα αντιπλημμυρικά του εμπορικού δρόμου, η αποχέτευση των τουριστικών περιοχών και η προβολή και εκμετάλλευση  των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού μας και άλλα πολλά.

6) Οι κουμούλες, τα σκαλουνάκια και τα πεζουλάκια είναι για να ικανοποιήσουμε ατομικά συμφέροντα και όχι τοπικά και συλλογικά συμφέροντα.

7) Τα 2.000.000 ευρώ που έχει στο ταμείο του ο δήμος, ανήκουν σ’ όλους τους πολίτες και  αυτό θα το διασφαλίσουν οι αντιπολιτεύσεις αλλά και μέλη της δημοτικής του αρχής.

Τέλος,  ως παλιός αυτοδιοικητικός που είναι, δεν πρέπει να του διαφεύγει ότι, οι εκλογές πάντα κρύβουν εκπλήξεις.

Μανώλης Γ. Μουσελλής                                                                              

Δημοτικός Σύμβουλος

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός