Το αναστάσιμο κονσέρτο 2017 στην Κάλυμνο σ’ ένα εντυπωσιακό video: Δυναμίτες -βεγγαλικά –χοροί.

5524

Το ΠΑΣΧΑ Καλυμνίων μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε με 5 λέξεις, που περικλείουν απόλυτα το νόημα και την φιλοσοφία του . ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟ– ΜΟΝΑΔΙΚΟ– ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ –ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ-ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ .

Οι Καλύμνιοι με το δικό τους τρόπο στέλνουν το αναστάσιμο μήνυμα χρόνια τώρα. Δείτε σχετικό ρεπορτάζ πατώντας εδώ.

Από το Kalymnos-news.gr, τη  “ND news” και τη «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ», ετοιμάσαμε  ένα 12λεπτο εντυπωσιακό video που περιλαμβάνει χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από το φετινό αναστάσιμο κονσέρτο στην Κάλυμνο, βράδυ Κυριακής του ΠΑΣΧΑ 16 Απριλίου 2017.

Ένα video αφιερωμένο με πολύ αγάπη στους απανταχού Καλυμνίους από το «Kalymnos-news.gr”, τη  “ND news” και τη «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ»

Το Αναστάσιμο κονσέρτο 2017 στην Κάλυμνο:Δυναμίτες -βεγγαλικά –χοροί

Οι ομοβροντίες από δυναμίτες πρωταγωνίστησαν για μία ακόμη χρονιά στον εορτασμό του Καλύμνικου ΠΑΣΧΑ με  δυναμίτες να πέφτουν ακατάπαυστα για ένα δίωρο τόσο από τα υψώματα του Αγίου Σάββα, όσο και από τα υψώματα του Αγίου Στεφάνου που «άστραψαν και βρόντηξαν».

Λίγο πριν τις 7:00 το απόγευμα, άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες αναγνωριστικές βολές από δυναμίτες. Ο πολύ καλός καιρός επέτρεψε στον κόσμο να γεμίσει την κεντρική πλατεία και στους «δυναμιτιστές» με αμείωτο ρυθμό να εκτοξεύουν τα πυρομαχικά τους.Μόλις άρχισε να νυχτώνει, ο ρυθμός αυξανόταν και για ένα δίωρο οι δεκάδες δυναμίτες που έπεφταν ακατάπαυστα δημιούργησαν μία «πολεμική ατμόσφαιρα» που εντυπωσίαζε.

Μάλιστα φέτος, μόλις τελείωσε η ρίψη δυναμιτών, ακολούθησε τόσο από τα υψώματα του Αγίου Σάββα όσο και του Αγίου Στεφάνου  ένα φαντασμαγορικό και εντυπωσιακό θέαμα  από βεγγαλικά που εκτόξευσαν οι δυναμιτιστές φωτίζοντας τον Καλύμνικο ουρανό. Και αμέσως μετά ,όπως κάθε χρόνο το υπερθέαμα με τα βεγγαλικά συνεχίστηκε από την ταράτσα του Ξενοδοχείου «ΟΛΥΜΠΙΚ».

Το Αναστάσιμο  Καλύμνικο κονσέρτο, συμπλήρωσε η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων στην κεντρική πλατεία με τα χορευτικά συγκροτήματα. Νέοι και νέες με με παραδοσιακές στολές γέμισαν την κεντρική πλατεία και εντυπωσίασαν με τους χορούς τους, για να πάρει τη σκυτάλη στη συνέχεια και αρκετός κόσμος που χόρεψε κι αυτός .

Η μουσική ,οι δημοτικοί χοροί,οι χαρούμενες φωνές,οι ευχές ,οι ομοβροντίες από δυμαμίτες που έσκαγαν στα γύρω υψώματα,τα βεγγαλικά,συνέθεσαν και το φετινό αναστάσιμο καλύμνικο κονσέρτο.

Δείε το video 12 λεπτών περίπου, που περιλαμβάνει χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από το φετινό αναστάσιμο κονσέρτο στην Κάλυμνο, βράδυ Κυριακής του ΠΑΣΧΑ 16 Απριλίου 2017.

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός