Από τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων στις εκδηλώσεις «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ».

879

«Ημέρες Θάλασσας στον Πειραιά, απολογισμός  – προβληματισμός»

Η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων συμμετείχε στις εκδηλώσεις «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ», που διοργάνωσε ο Δήμος του Πειραιά από τις 24 έως τις 28 Μαΐου, προβάλλοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πολιτιστική παράδοση της Δωδεκανήσου και δίνοντας την ευκαιρία στους χιλιάδες επισκέπτες του Δωδεκανησιακού περιπτέρου, να γευτούν παραδοσιακές συνταγές και να γνωρίσουν τα προϊόντα των νησιών μας.

Στο διαγωνισμό μαγειρικής, που έλαβαν μέρος σωματεία από όλη την Ελλάδα, η Δωδεκάνησος διακρίθηκε με την παρουσία τεσσάρων πιάτων, από τέσσερα διαφορετικά νησιά: χοιρινό με πληγούρι (Κως), μπακαλιάρος φρικασέ  με πράσα (Κάλυμνος), σπανακοπίττια (Κάσος) και Ακούμια (Σύμης). Η προετοιμασία, το μαγείρεμα και η παρουσίαση έγινε με πολύ κόπο και πολύ μεράκι από συμπατριώτες και συμπατριώτισσες της παροικίας μας, με αντάλλαγμα την επιβράβευση τόσο των κριτών του διαγωνισμού, όσο και των χιλιάδων επισκεπτών!

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να υστερήσει η Ομοσπονδία μας στην παρουσίαση μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων. Η Ένωση Συμιακών Νέων «έκλεψε» την παράσταση στα εγκαίνια των εκδηλώσεων, με το χορευτικό των μικρών παιδιών, την ελπίδα όλων μας, για ένα καλύτερο αύριο. Η Ένωση Ροδίων έκανε επίσης μια εντυπωσιακή παρουσία, όπου ανάγκασε όλο το Πασσαλιμάνι να παρακολουθεί τον ροδίτικο!

Ιδιαίτερη ήταν η παρουσία και της Ένωσης Καλυμνίων, με αστείρευτο κέφι των μουσικών και των χορευτών της και τη μοναδική εκτέλεση του «Μηχανικού»!

Επιπρόσθετα και με αφορμή τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας μας στις εκδηλώσεις «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ», άρχισε η συνεργασία με τα ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ του Πειραιά, προκειμένου να δοθούν δυνατότητες σπουδών και εργασίας στους νέους μας,  σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονική περίοδο, που όλοι βιώνουμε. Η εν λόγω συνεργασία, που αρχίζει από φέτος, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων :

  • Χορήγηση δεκατεσσάρων (14) δωρεάν υποτροφιών, μέσω της Ομοσπονδίας μας, στα ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ, κάθε χρόνο
  • Έκπτωση 50% σε όσους νέους Δωδεκανήσιους θέλουν να παρακολουθήσουν προγράμματα σπουδών στα ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ, μετά από σχετική αίτησή τους στην Ομοσπονδία μας.

Θερμές ευχαριστίες αποστέλλουμε στην εταιρεία ΒΑΠ ΚΟΥΓΙΟΣ ΑΒΕΕ, που πάντοτε ανταποκρίνεται σε κάθε μας εκδήλωση με  προσφορά αναψυκτικών και μπύρας καθώς και στον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό οι Απολλωνιάτισες για την προσφορά προϊόντων του.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους συμπατριώτες της παροικίας μας, με την πολύτιμη συνδρομή των οποίων, η Δωδεκάνησος κράτησε ακόμη μια φορά ψηλά τη σημαία της.

Ελπίζουμε σε προσεχείς εκδηλώσεις μας, να έχουμε και κάποια συνδρομή από τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Δωδεκανήσου, αφού όλοι αγωνιζόμαστε  για την προβολή των νησιών μας, με ανιδιοτέλεια.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός