Διάπλους 2017 της+πλευσης : Στην Ψέριμο αγγίξαμε μία νέα ζωή που έρχεται στο νησί.

2916

Με τον παραπάνω τίτλο Η +πλευση (ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ) Η ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ καταγράφει στο site  symplefsi.org την επίσκεψη της στην ακριτική Ψέριμο σήμερα Τετάρτη 3 Μαίου 2017 με (11) φουσκωτά της +πλευσης με πάνω από εξήντα (60) εθελοντές (από τους οποίους 30 γιατροί 16 διαφορετικών ειδικοτήτων με 3 νοσηλεύτριες και μια μαία)

Και  το σχετικό ρεπορτάζ με τον παραπάνω τίτλο αναφέρει:

Ο γυναικολόγος της +πλευσης είχε την τύχη να δεχθεί στα ιατρεία που έστησαν οι εθελοντές στην Ψέριμο μία νέα γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, που θα χαρίσει σύντομα στο νησί έναν ακόμη κάτοικο.

Έγινε πλήρης υπερηχογραφικός έλεγχος, δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες και πλέον… αυξήθηκαν κατά μερικές δεκάδες εθελοντών αυτοί που περιμένουν τον πελαργό. Στην επόμενη επίσκεψή μας στην Ψέριμο, ξέρουμε ήδη ποιον θα αναζητήσουμε να δούμε πρώτο…

 Να σημειώσουμε ότι στην Ψέριμο βρέθηκαν σήμερα και συνατήθηκαν με την ομάδα της ΣΥΜΠΛΕΥΣΗΣ ο Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής , ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Δημήτριος Χούπης και ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ Γιάννης Διαμαντής.

Παραθέτουμε το σχετικό ρεπορτάζ και πλούσιο φωτογραφικό υλικό όπως καταγράφηκε από το site  symplefsi.org

Τα φουσκωτά της +πλευσης είχαν πιάσει στο νησί το προηγούμενο βράδυ, ξεκινώντας από την Ανάφη και κάνοντας μία ολιγόλεπτη μόνο στάση στο νοτιοανατολικό άκρο της Αστυπάλαιας.

Στο ντόκο, μας περίμεναν μερικοί από τους λίγες δεκάδες κατοίκους του νησιού και άμεσα οργανώθηκαν τα ιατρεία και το τμήμα λήψης δειγμάτων αίματος που θα λειτουργούσε την επομένη.

Η προσέλευση των κατοίκων έγινε μαζικά από νωρίς, αρχικά στο αιματολογικό, από όπου ελήφθησαν δείγματα από το σύνολο των κατοίκων του νησιού.

Μετά την ανάλυσή τους σε ειδικό εργαστήριο και την εκτίμηση των αποτελεσμάτων από τους εξειδικευμένους γιατρούς της +πλευσης, οι απαντήσεις θα επιστραφούν στους κατοίκους.

Στα ιατρεία που λειτούργησαν στο χώρο του αγροτικού ιατρείου του νησιού, εξετάστηκε επίσης το σύνολο των κατοίκων του νησιού, γεγονός που καταδεικνύει την σπουδαιότητα της εθελοντικής δωρεάν προσφοράς εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών στα ακριτικά και απομονωμένα νησιά.

Σε μία ακόμη περίπτωση χρειάστηκε οι γιατροί της +πλευσης εξέτασαν κάτοικο που δεν μπορούσε να προσέλθει στα ιατρεία, λόγω αναπνευστικής ασθένειας, ενώ και σε αυτή την περίπτωση λήφθηκε δείγμα αίματος προς εξέταση.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των ιατρείων της +πλευσης το χώρο επισκέφθηκε τόσο ο δήμαρχος Καλύμνου όσο και κλιμάκιο της Εθνοφυλακής με επικεφαλής τον διοικητή της 80 ΑΔΤΕ

Μάλιστα, στη συνέχεια ομάδα εθελοντών της +πλευσης επισκέφθηκε το φυλάκιο του νησιού, όπου και μας δόθηκε σαν αναμνηστικό και επιβράβευση της προσπάθειας των εθελοντών το μεραρχιόσημο της 80 ΑΔΤΕ, το οποίο σύντομα θα κοσμεί τα γραφεία μας.

Στη συνέχεια, η σημαία που μέχρι χτες κυμάτιζε στον ιστό του φυλακίου, μετά την αντικατάστασή της παραδόθηκε στον Υπγο (ΥΙ) Κοτιλέα Παναγιώτη, ο οποίος είναι εθελοντής και μέλος της +πλευσης.

Η +πλευσης αύριο Πέμπτη επισκέπτεται την Τέλενδο