Η παράσταση της θεατρικής ομάδας του Νικηφόρειου 1ου Γυμνασίου με τίτλο “Εκκλησιάζουσαι”, έγινε δεκτή στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Χορού .

882

To Νικηφόρειο 1o Γυμνάσιο Καλύμνου βρίσκεται στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει πως η παράσταση της θεατρικής ομάδας του , με τίτλο “Εκκλησιάζουσαι”, έγινε δεκτή στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Χορού .

Στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου στις πλαγιές του μυθικού Ολύμπου, την κατοικία των αρχαίων θεών, και στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου, διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας η Διεθνής Νεανική Συνάντηση Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Υπουργείου Πολιτισμού με τίτλο: «Ολύμπια εν Δίω».

Αξίζει ένα τεράστιο μπράβο στους μαθητές και στις υπεύθυνες καθηγήτριες , ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς πως οι υποψηφιότητες ξεπερνούσαν τις τριακόσιες. Σημειωτέον πως οι παραστάσεις θα δοθούν στο ίδιο θέατρο , όπου ο μεγάλος τραγικός ποιητής Ευριπίδης έγραψε και παρουσίασε πέντε έργα του, κορυφαίο των οποίων είναι οι «Βάκχες»