Καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση Καλύμνου με Πειραιά και Ρόδο η πρόταση του Δήμου Καλυμνίων στα πλαίσια του ακτοπλοϊκού σχεδιασμού του Υπουργείου  Ναυτιλίας.

3511

Την κατάθεση προτάσεων επί του ακτοπλοϊκού σχεδιασμού του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ζήτησε η ΚΕΔΕ αλλά και η ΠΕΔ από το Δήμο Καλυμνίων.

Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ Καλυμνίων στις 12 Μαίου 2017 .

Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Σακελλάρης Τηλιακός ο οποίος ήταν και ο εισηγητής του θέματος, οι προτάσεις που θα κατατεθούν θα αποτελούν εισήγηση προς την ΚΕΔΕ και ταυτόχρονα προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προκειμένου να ληφθούν υπ’ όψιν στην αναδιοργάνωση του θεσμικού πλαισίου της Ακτοπλοϊας και στη δημιουργία του νέου ακτοπλοϊκού χάρτη.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι η Κάλυμνος θα πρέπει να έχει καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση τόσο με Πειραιά όσο και με Ρόδο. Επίσης να καταστεί η Κάλυμνος ,ως έδρα Περιφερειακής Ενότητας, κέντρο ακτινωτών δρομολογίων προς τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας.

Η τελική πρόταση όπως διαμορφώθηκε με βάση την εισήγηση του Αντιδημάρχου Σ.Τηλιακού και ψηφίστηκε ομόφωνα είναι η παρακάτω:

1 Καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με Πειραιά-Ρόδο στα πλαίσια της παλαιάς γραμμής κορμού και 3-4 δρομολόγια με Σύρο ως έδρα Περιφέρειας.

  1. Καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με Ρόδο,αλλά με δρομολόγια που να εξυπηρετούν του κατοίκους των νησιών με το κέντρο του Νομού( άφιξη στη Ρόδο πρωϊ και αναχώρηση απόγευμα)
  2. Να καταστεί η Κάλυμνος ως έδρα Περιφερειακής Ενότητας κέντρο ακτινωτών δρομολογίων προς τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας.