Νέα πνοή στο μικρό σχολείο της Τελένδου και μάλιστα… κλιματιζόμενη από τη +πλευση !!

2100

Από κλιματιστικό μέχρι και δίχτυα για τα τέρματα του σχολείου έφεραν μαζί τους στην Τέλενδο οι εθελοντές της +πλευσης, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των υποδομών του μικρού νησιού.

 Το πρωί όπως πάντα πρώτη ξεκίνησε η ομάδα του αιματολογικού, προκειμένου να συλλέξει τα δείγματα αίματος των κατοίκων για να γίνουν οι απαραίτητες αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις.
 Η προσπάθεια της +πλευσης ανταμείφθηκε από την προσέλευση, καθώς συλλέχθηκαν δείγματα από το σύνολο των κατοίκων.
Αμέσως μετά, οι κάτοικοι επισκέφθηκαν επίσης μαζικά τα ιατρεία, προκειμένου να κάνουν δωρεάν εξειδικευμένες εξετάσεις.
Έτσι, οι γιατροί της +πλευσης με τον εξιδικευμένο εξοπλισμό τους, μπόρεσαν να κάνουν σε πολλές περιπτώσεις υπέρηχους υπερθυρεοειδούς, μαστού, άνω/κάτω κοιλίας, trιplex καρδιάς κ.ά.
Παράλληλα με τις ιατρικές δράσεις, υλοποιήθηκε και σειρά έργων και δράσεων εκπαιδευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.
Στο σχολείο τοποθετήθηκε κλιματιστικό, ενώ δωρήθηκε ηλεκτρονικός και εκπαιδευτικός εξοπλισμός και υλικά, για να γίνεται η διδασκαλία στις καλύτερες δυνατές συνθήκες.
Ιδιαίτερη χαρά στα παιδιά έφερε η τοποθέτηση διχτυών στα τέρματα του προαυλίου χώρου, που θα κάνει το καθημερινό τους παιχνίδι ακόμη πιο ευχάριστο.
Η +πλευση προσέφερε και στους μαθητές και εκπαιδευτικούς στην Τέλενδο πρόσβαση σε κρυστάλλινα καθαρό νερό, με την τοποθέτηση ενός ειδικού ψύκτη αφαλατωτή, με την ευγενική χορηγία της COLGATE PALMOLIVE.
Άλλοι εθελοντές της +πλευσης πραγματοποίησαν ομιλία στα παιδιά για τους κινδύνους του καπνίσματος στο πλαίσιο του προγράμματος Smoke Free Greece.
Το μεσημέρι, ο δήμαρχος Καλύμνου, στην οποία υπάγεται διοικητικά η Τέλενδος, μας προσέφερε γεύμα στο οποίο και βρέθηκε για λίγο μαζί μας.
Αμέσως μετά, οι εθελοντές φόρτωσαν ξανά τον εξοπλισμό τους στα φουσκωτά, προκειμένου να συνεχίσουν τη διαδρομή τους, στο πλαίσιο του Διάπλου
( Αναδημοσίευση από το site  symplefsi.org)