Παιδική γαστρονομία στην Πάτμο στην 1η Εβδομάδα Γαστρονομίας από 19-26 Ιουνίου.

1429

ΜΕ ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ.

ΤΟ 9Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ  ΚΑΙ Η 5Η ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΑ EVENT

Ταξιδεύοντας  στο  μπλε   του Αιγαίου,  με προορισμό την  γευσιγνωσία,  κάθε Ιούνιο φθάνουμε Πάτμο για να ξεναγηθούμε  στη γαστρονομική κουλτούρα της καθώς   και  των άλλων νησιών που λαμβάνουν μέρος  στο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου.

Η Πάτμος είναι  το μεγαλύτερο κέντρο Ορθόδοξης Λατρείας,    μοναδικός  θρησκευτικός προορισμός και  “ Ευελπιστούμε με τη μεγάλη γιορτή της γεύσης    να  καταστεί  όπως και όλα τα νησιά που συμμετέχουν,   γαστρονομικός  προορισμός υψηλής ποιότητας.

Με αυτή τη λογική το 2006 ξεκινήσαμε το Φεστιβάλ Γεύσης και νοιώθουμε υπερήφανοι που ενώ τότε είμασταν οι πρώτοι και μοναδικοί,  σήμερα  όλοι οι φορείς και το υπουργείο τουρισμού  καθώς  και η περιφέρεια ,  καθιστούν τη γαστρονομία πυλώνα του τουρισμού και κλειδί για την εναλλακτική προώθηση του.

Επίσης στην προώθηση  της Πάτμου τουριστικά στόχευε και  η ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ . Είμαστε περήφανοι γιατί αναδείξαμε   τον αθλητισμό μέσω της ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ  και φέραμε τον πληθυσμό και τα παιδιά κοντά του τα τελευταία 5 χρόνια.

Φτάνοντας  στο   2017  και στα πλαίσια  της   ανάδειξης της περιφέρειας Νοτίου Αιγάιου  ως Γαστρονομική   Περιφέρεια   της Ευρώπης 2019,   οργανώνουμε  την  1Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ   στην Πάτμο,  από   Δευτέρα  19 έως  Δευτέρα  26  Ιουνίου  2017  με κεντρικό event  το 9ο Φεστιβάλ γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου .

Συνδιοργανωτές ο Δήμος Πάτμου και η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.  Επίσης ο σύλλογος Γυναικών Πάτμου «Η ΣΠΙΘΑ» , το Σωματείο «ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ  ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΠΑΤΜΟΥ»,  η «ΈΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΑΤΜΟΥ» ο μουσικός και πολιτιστικός σύλλογος «Η  ΠΑΤΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ» και πολλοί άλλοι υποστηρικτές.

Στην  «Εδομάδα γαστρονομίας»  θα  γίνουν   δάφορες δράσεις  για το ΕΥ ΖΗΝ και την ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ.

Όπως

Παιδική γαστρονομία. Θα περιλαμβάνει:    Workshop   μαγειρικής για   παιδιά από 11  έως 14 ετών με θέμα  την  μαγειρική και  τον υγιεινό τρόπο μαγειρέματος, θεωρητικά και πρακτικά.

Σαβουάρ βιβρ για το πώς στρώνουμε ένα τραπέζι  και  πως τρώμε σε ένα επίσημο δείπνο.

Παρουσίαση την επομένη  της εφαρμογής του work shop  στην  μαγειρική και στο τρώσιμο του τραπεζιού από τα παιδιά.

Ακολουθούν η ημερίδα ΕΥ ΖΗΝ, η  5Η Ποδηλατοδρομία Πολιτισμού  και  η 4η Ποδηλατοδρομία τζούνιορ, Σάββατο 24 Ιουνίου 2017  με επικεφαλή τον Γιώργο Αμυρά και το 9Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ  Κυριακή 25 Ιουνίου 2017  με γνωστούς και διάσημους γευσιγνώστες και  είναι αφιερωμένο στους παραδοσιακούς μουσικούς .

Για το σκοπό αυτό θα γίνει έκθεση με φωτογραφίες  από τη ζωή τους .

Η Παιδική  γαστρονομία και η ημερίδα ΕΥ ΖΗΝ οργανώνεται από τον Σύλλογο Γυναικών Πάτμου η ΣΠΙΘΑ και το Σωματείο Ενοικιαζομένων Δωματίων

και Διαμερισμάτων.

Η παιδική γαστρονομία θα γίνει στο εστιατόριο ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του Patmos aktis.

Την έκθεση φωτογραφίας θα οργανώσει ο μουσικός και πολιτιστικός σύλλογος «Η  ΠΑΤΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ»

Ελάτε  να γευθείτε  την κουζίνα των νησιών μας και να διασκεδάσετε με τα χορευτικά τους.