Στο λιμάνι της Καλύμνου κατέπλευσε σήμερα Τετάρτη μεσημέρι το ταχύπλοο «KALYMNOS STAR».

4571

Στο λιμάνι της Καλύμνου κατέπλευσε σήμερα Τετάρτη στις 12.15 το μεσημέρι το ταχύπλοο «KALYMNOS STAR » της ΑΝΕΚ μετά το γενικό «λιφτινγκ» τόσο από πλευράς μηχανών,ηλεκτρολογικών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων ,όσο και από πλευράς σκάφους, σαλονιού και καταστρώματος.

Το σκάφος εδώ και 5 μήνες, από τις 11 Δεκεμβρίου 2016, βρισκόταν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας “Ναυπηγεία Χαλκίτη Α.Ε” στο Πέραμα για εκτεταμένες Ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες επισκευής και συντήρησης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr πραγματοποιήθηκαν, εκτεταμένες εργασίες επισκευής και συντήρησης σε όλα τα τμήματα του σκάφους, ανακατασκευή και των 2 μηχανών ,καθώς και της ηλεκτρομηχανής ,ενώ τοποθετήθηκε και δεύτερη ηλεκτρομηχανή.

Επίσης αντικαταστάθηκε όλη η ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σκάφους και έγινε πλήρης ανακαίνιση του σαλονιού και του καταστρώματος.

Το σκάφος παραδόθηκε στους υπεύθυνους της Εταιρείας στις 24 Μαρτίου 2017, όπως είχε συμφωνηθεί, αλλά κατά το δοκιμαστικό πλου διαπιστώθηκε πρόβλημα στη μία από τις 2 μηχανές.

Το σκάφος επέστρεψε στο ναυπηγείο ,αφαιρέθηκε ξανά η μηχανή και αφού εντοπίστηκε το πρόβλημα αποκαταστάθηκε η ζημιά.

Χθες Τρίτη  πρωί 16 Μαίου 2017,  έγινε ο δοκιμαστικός πλούς παρουσία του Επιθεωρητή του Υπουργείου Ναυτιλίας και δόθηκε το «πράσινο φως» για να αποπλεύσει

Το πλοίο αναχώρησε χθες στις 4:15 το απόγευμα  από το λιμάνι του Πειραιά. Στις 8.25 το βράδυ προσέγγισε την Πάρο, όπου διανυκτέρευσε και σήμερα 17 Μαίου 2017 το πρωί, αναχώρησε για  Νάξο όπου έκανε ανεφοδιασμό σε καύσιμα. Στις 8.30  μετά τον ανεφοδιασμό του αναχώρησε από τη Νάξο για Κάλυμνο όπου όπως προαναφέραμε κατέπλευσε στις 12.15 το μεσημέρι.

Στην προβλήτα ανέμεναν το σκάφος ο Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής ,ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ Γιαννής Διαμαντής και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ψαράς.

Δείτε video με αμοντάριστα πλάνα από την άφιξη του «KALYMNOS STAR » στο λιμάνι της Καλύμνου όπου ακούγονται και τα σχόλια των δημοσιογράφων και των πολιτικών προσώπων που βρισκόντουσαν στην προβλήτα και επικρατούσε ένα ευχάριστο κλίμα.

Αμέσως μετά έγινε σύντομη ενημέρωση και δηλώσεις τόσο από το Δήμαρχο όσο και από το καπετάνιο του σκάφους Αντώνη Γεδεών που μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί

Να σημειώσουμε ότι στο κατάστρωμα του σκάφους βρισκόντουσαν όλα τα ανταλλακτικά που αντικαταστάθηκαν

Φειδωλός στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ Γιάννης Διαμαντής που είπε ότι αναλυτική ενημέρωση για την όλη επισκευή θα υπάρξει στη συνέντευξη που θα δοθεί. Βέβαια δεν παρέλειψε να απευθυνθεί με καυστικό τρόπο σε όλους αυτούς που όπως είπε όλο αυτό τον  καιρό δυσφημούσαν την ΑΝΕΚ ,με αφορμή την καθυστέρηση των επισκευών και επιστροφής του «KALYMNOS STAR» στην Κάλυμνο. Όπως άφησε να εννοηθεί όλοι αυτοί θα πάρουν απάντηση στη συνέντευξη που θα δοθεί.

Κλείνοντας να σημειώσουμε, ότι όπως δήλωσε ο Δήμαρχος τις αμέσως επόμενες ημέρες και μετά την ενημέρωση του ΔΣ της ΑΝΕΚ θα δοθεί συνέντευξη προς τα  τοπικά ΜΜΕ.