Συγκέντρωση καταστηματαρχών στην Κάλυμνο μετά τα νέα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν για διατήρηση στεγάστρων σε κοινόχρηστο χώρο.

1276

Ο εκπρόσωπος τω καταστηματαρχών   Καλύμνου –Τελένδου- Ψερίμου που έμπροσθεν καταστημάτων τους και σε κοινόχρηστο χώρο υφίστανται στέγαστρα, Γιάννης Κοσαρής καλεί όλα τα μέλη να συγκεντρωθούν αύριο Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 στις 5:00 το απόγευμα στο ΚΑΦΕ CIAO.

Σκοπός της συνάντησης η συζήτηση προκειμένου  να ξεκινήσουν τις διαδικασίες ομαδικής προσφυγής όλων των καταστηματαρχών κατά των αποφάσεων με τις οποίες τους έχουν επιβληθεί πρόστιμα για διατήρηση στεγάστρων σε  κοινοχρήστους χώρους εντός αιγιαλού και παραλίας και εντός της Χερσαίας Ζώνης. 

Να σημειώσουμε ότι εκτός από τα πρόστιμα που επιβάλλονται από το Λιμεναρχείο για καταστήματα εντός  Χερσαίας Ζώνης, κοινοποιούνται και πρόστιμα που επιβλήθηκαν από το την Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου και το Αυτοτελές Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας Δωδεκανήσου, σε καταστήματα που βρίσκονται σε άλλες περιοχές του νησιού καθώς και σε Ψέριμο και Τέλενδο και διατηρούν στέγαστρα σε κοινόχρηστο χώρο εντός αιγιαλού και παραλίας και οι σχετικές  παραβάσεις έχουν βεβαιωθεί από το ΑΤ Καλύμνου.

Να σημειώσουμε ότι μετά απ’ αυτές τις εξελίξεις με τα νέα πρόστιμα που επιβλήθηκαν για τα στέγαστρα  που έχουν έμπροσθεν των καταστημάτων, αναστάτωση επικρατεί στους καταστηματάρχες ,

Η καθυστέρηση από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  να φέρει στη Βουλή σχέδιο νόμου που τέθηκε  σε διαβούλευση η οποία ολοκληρώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2017 δημιούργησε αυτό το νέο πρόβλημα .

Να θυμίσουμε ότι το σχέδιο νόμο αυτό, προβλέπει ότι θα υπάρξει μεταβατική περίοδος 2 ετών για αντικατάσταση υφισταμένων στεγάστρων για καταστήματα εντός Χερσαίας Ζώνης με νόμιμες κατασκευές. Μία πρόβλεψη που ικανοποιεί τους καταστηματάρχες και είχε γίνει δεκτή με ανακούφιση όταν έγινε γνωστή.

Όπως ανέφερε στο kalymnos-news.gr ο εκπρόσωπος των Καταστηματαρχών Γιάννης Κοσαρής  τα πρόστιμα έρχονται  σε μια χρονική περίοδο που ανέμεναν σχετική τροπολογία στην Βουλή για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και αφού είχαν λάβει διαβεβαιώσεις από συνάντηση που είχαν πραγματοποιήσει με τον υφυπουργό Ναυτιλίας, Νεκτάριο Σαντορινιο.

Μάλιστα σε συνάντηση που είχαν οι δυο πλευρές, ο υπουργός είχε δεσμευτεί για «αναστολή των προστίμων και 2 χρόνια έως παράτασης του ισχύοντος καθεστώτος». Αντ΄ αυτού καταγγέλλει ο Γιάννης Κοσαρής  μας κοινοποίησαν νέα πρόστιμα .

Κλείνοντας τη συνομιλία που είχε με την εφημερίδα μας, ο Γιάννης Κοσαρής μας είπε ότι κάνουν έκκληση στους υπεύθυνους του Υπουργείου Ναυτιλίας να ξαναδούν το θέμα τους, καθώς  σε αντίθετη περίπτωση οι  καταστηματάρχες  μην δυνάμενοι να ανταποκριθούν στην καταβολή των προστίμων θα  εξαναγκαστούν να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους, με ότι αυτό σημαίνει για την τοπική αγορά του νησιού

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός