Τη βούληση του για τη συνέχιση της συνεργασίας της ΑΝΕΚ με την ΛΑΦΑΣΙ ΝΕ εξέφρασε ο Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής.

1535

Στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε χθες Δευτέρα 22 Μαίου 2017  στο Δημαρχιακό Μέγαρο η Διοίκηση της ΑΝΕΚ παρουσία του  Δημάρχου  Ιωάννη Γαλουζή, σχετικά με τις εκτεταμένες Ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στο ταχύπλοο σκάφος της Εταιρείας  «KALYMNOS STAR», τέθηκε και το ερώτημα της συνεργασίας της ΑΝΕΚ με τη ΛΑΦΑΣΙ ΝΕ

Στο σχετικό ερώτημα απάντησε ο ίδιος ο Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής ,διαψεύδοντας τη φημολογία των τελευταίων ημερών, ότι η συνεργασία αυτή διακόπηκε ,ενώ εξέφρασε τη βούληση του για τη συνέχιση αυτής της συνεργασίας της ΑΝΕΚ με την ΛΑΦΑΣΙ ΝΕ

Συγκεκριμένα απαντώντας ο Δήμαρχος είπε:

1.Το ξεκαθαρίζω δημόσια και δεν μπαίνω σε μονομερείς αποφάσεις που δεν είναι σύμφωνος ο Δήμαρχος ή το ΔΣ της ΑΝΕΚ

  1. Η σύμβαση που είχαμε με την Εταιρεία «ΛΑΦΑΣΙ ΝΕ» έληξε στις 19 Μαίου 2017, την περασμένη Παρασκευή. Αυτό δεν σημαίνει ότι διακόψαμε τη συνεργασία ή δεν θα την ανανεώσουμε. Θα ξαναβάλουμε στο τραπέζι τους όρους της συνεργασίας ,θα συζητήσουμε ,θα συμφωνήσουμε και θα συνάψουμε ένα νέο πρωτόκολλο συνεργασίας των 2 Εταιρειών.
  2. Έληξε μία σύμβαση και πάμε σε μία νέα, με κοινή βούληση και των 2 Εταιρειών

4.Θεωρούμε ως αρχή, ότι στις εποχές τις οποίες περνάμε της οικονομικής κρίσης, που η πίτα έχει μειωθεί αρκετά, μέσα από πολιτικές της κόντρας δεν μπορούμε τελικά να έχουμε κέρδος. Γιατί θα έχει ζημιά και η δική μας Εταιρεία ,θα έχει ζημιά και η άλλη Εταιρεία, νομίζω ότι δεν θα κερδίσει κανείς τίποτα και θα περιοριστούμε πάρα πολύ .

5.Μην ξεχνάτε η Εταιρεία «ΛΑΦΑΣΙ ΝΕ» ,δεν είμαστε μόνο εμείς που έχουμε 2 σκάφη και η Εταιρεία αυτή λίαν συντόμως θα έχει δεύτερο σκάφος ,μάλιστα θα είναι κατά τι μεγαλύτερο από το δικό μας ,θα είναι 28,5 μέτρα ,θα είναι ταχύπλοο, θα έχει 3 μηχανές ,θα  πρέπει να παρακολουθούμε και τις κινήσεις της άλλης Εταιρείας .

  1. Νομίζω ότι ούτε μέσα από πολιτικές ανταγωνισμού μπορούμε να επιβιώσουμε σήμερα, αλλά μέσα από κοινές πολιτικές συνεργασίας ,οι οποίες όμως να είναι ξεκάθαρες ,να υπάρχει διαφάνεια ,να μη δημιουργείται η υπόνοια ότι υπάρχει ζημία σε βάρος της δικής μας Εταιρείας που είναι και δημοτική και κέρδος υπέρ της άλλης. .

Αυτά είναι στοιχεία που θα  τα δώσουμε και στη ΓΣ αλλά και στον Καλυμνιακό λαό