Αλλαγή Διοίκησης στο 5/42 ΣΕ στην Κάλυμνο.Νέος Διοικητής ο Σχης (ΠΖ) Αντώνιος Μητάφης που αντικατέστησε το Σχη (ΠΖ) Νικόλαο Καζαντζή

5459

Νέος Διοικητής στο 5/42 Σύνταγμα Ευζώνων «ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ» με έδρα την Κάλυμνο, τοποθετήθηκε ο Συνταγματάρχης (ΠΖ) Αντώνιος Μητάφης  που αντικατέστησε το Συνταγματάρχη (ΠΖ) Νικόλαο Καζαντζή.

Με το προβλεπόμενο τελετουργικό και σε μία σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 11 Μαίου  2017 στις 11 το πρωί στο Στρατόπεδο «ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΙΖΑΝΙΑ», στην Κάλυμνο, έγινε η Αλλαγή της Διοίκησης του 5/42 ΣΕ.

Μετά το τελετουργικό της έλευσης της πολεμικής σημαίας του ηρωικού 5/42 Συντάγματος Ευζώνων και την εκκλησιαστική δέηση στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Παϊσιος , ο Ταξίαρχος Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Δημήτριος Χούπης  παρουσίασε το νέο Διοικητή  Συνταγματάρχη (ΠΖ) Αντώνιο Μητάφη  που αντικατέστησε το Συνταγματάρχη (ΠΖ) Νικόλαο Καζαντζή.

Δείτε το σχετικό video

Ακολούθησε η ανάγνωση των Ημερήσιων Διαταγών του παραδίδοντος και του αναλαμβάνοντος Διοικητού.

Να σημειώσουμε ότι ο παραδίδων Διοικητής Συνταγματάρχη (ΠΖ) Νικόλαος Καζαντζής. που υπηρέτησε στην θέση του Διοικητή του Συντάγματος για μία διετία περίπου μετατίθεται στην ΑΣΔΕΝ

Από τις Τοπικές πολιτικές Αρχές παρόντες ο Δήμαρχος Ι.Γαλουζής , οι 3 Αντιδήμαρχοι Γ.Ψαράς, Σ.Τηλιακός και Μ.Ρήγας οι Πρόεδροι ΔΕΥΑΚ και ΑΝΕΚ Γ.Μελάς και Ι.Διαμαντής , οι δημοτικοί σύμβουλοι Σεμίραμις Ψαρομπά, Νέστωρ Φρατζής, Γιώργος Πέρος, Ιωάννης Μαγκάκης, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Κ.Σταυλάς και Μ.Μπούκης .

Ο Υπολιμενάρχης Πλωτάρχης ΛΣ Θεόφιλος Τσαγκάρης, εκπρόσωπος του Διοικητή του ΑΤ Καλύμνου.

Επίσης παρόντες ο Διοικητής ΠΒ  και ο Επιτελάρχης της 80 ΑΔΤΕ καθώς και Επιτελείς Αξιωματικοί και το σύνολο του προσωπικού του 5/42 ΣΕ

Στην τελετή παραβρέθηκε και αρκετός κόσμος, έφεδροι αξιωματικοί, Εθνοφύλακες αλλά και συγγενείς στρατιωτών που υπηρετούν την θητεία τους.

Συγκινησιακή η ατμόσφαιρα κατά την ομιλία του παραδίδοντος Διοικητή Νικόλαου Καζαντζή, που ευχαρίστησε ονομαστικά όλους όσους του συμπαραστάθηκαν στη διετία που ήταν στη  Διοίκηση του 5/42 ΣΕ ,το προσωπικό του Συντάγματος, αλλά και όλους τους κατοίκους  των νησιών μας

Βέβαια τα στελέχη του Συντάγματος είχαν και μία έκπληξη για το  Συνταγματάρχη τους,  αφού εκτός φυσικά πρωτοκόλλου του χάρισαν μία φανέλα του Ολυμπιακού με το όνομα του ,αφού ο Νικόλαος Καζαντζής δεν έκρυβε τα φιλοολυμπιακά του αισθήματα.