Εκδηλώσεις Εορτασμού Ανακηρύξεως του Έτους 2017 ως “Έτος Εθνοφυλακής και Εφεδρείας”που θα πραγματοποιηθούν στην Κάλυμνο την Κυριακή 11 Ιουνίου.

2115

Με αφορμή την επίσημη ανακήρυξη του έτους 2017 ως «Έτος Εθνοφυλακής και Εφεδρείας», από την Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, θα πραγματοποιηθούν στη ν. Κάλυμνο, την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017, οι παρακάτω δράσεις:

1. Επίσημη Τελετή Έναρξης – Ομιλία περί Ημέρας «Εθνοφυλακής – Εφεδρείας» από τον Δκτή 80 ΑΔΤΕ, στο Στρδο «Οικονόμου Πιζάνια».

2 .Διεξαγωγή Σκοπευτικών Αγώνων μεταξύ των Ταγμάτων Εθνοφυλακής της 80 ΑΔΤΕ, στο Πεδίο Βολής Δάμος.

  1. Επίδειξη Εξοπλισμού Ομάδας ΠΖ με προβλεπόμενο οπλισμό – πυρομαχικά – επιχειρησιακά υλικά στο Πεδίο Βολής Δάμος.
  2. Βράβευση Πρωτευσάντων Εθνοφυλάκων στο σκοπευτικό αγώνα, στο Στρδο «Οικονόμου Πιζάνια».
  3. Έκθεση Οπλικών Συστημάτων – Έκθεση Φωτογραφίας, στο Στρδο «Οικονόμου Πιζάνια».
  4. Δεξίωση με τη συνοδεία στρατιωτικής μουσικής της 80 ΑΔΤΕ, στο Στρδο «Οικονόμου Πιζάνια».
  5. Προβολή Οπτικοακουστικού υλικού «σποτ» – «βίντεο», από δράσεις Εφέδρων και Εθνοφυλάκων έτους 2017 στην ΠΕ 80 ΑΔΤΕ.

Οι παραπάνω δραστηριότητες αποτελούν την αρχή μιας σειράς δράσεων ανάδειξης του έργου και της προσφοράς των Ταγμάτων Εθνοφυλακής και αποσκοπούν στο να αποδώσουν τον ελάχιστο φόρο τιμής στους ενεργούς εθνοφύλακες και τις οικογένειές τους, για την συμβολή τους στην εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της περιοχής ευθύνης της 80 ΑΔΤΕ και επιπλέον να αποτελέσουν κίνητρα για ενεργό συμμετοχή μεγαλύτερου αριθμού εθνοφυλάκων στις δράσεις – εκπαιδεύσεις που διοργανώνονται από τα Τάγματα Εθνοφυλακής της ΑΔΤΕ.

 

Έναρξη των Εκδηλώσεων στις 10:15.