Επίσκεψη του πρώην γερουσιαστή των ΗΠΑ Μιχάλη Μπιλιράκη στο Δημαρχείο Καλύμνου.

1216

Πραγματοποιήθηκε σήμερα  Τρίτη 13 Ιουνίου στις 12.00 το μεσημέρι, η επίσκεψη στο Δημαρχείο Καλύμνου, του Καλυμνιακής καταγωγής πρώην Γερουσιαστή των ΗΠΑ Μιχάλη Μπιλιράκη.

Το Μιχάλη Μπιλλιράκη που συνοδευόταν από το γιό του Μανώλη ,ιατρό, υποδέχθηκε στο γραφείο του ο  Δήμαρχος Γιάννης Γαλουζής.

Ο δήμαρχος Ι.Γαλουζής  στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην προσφορά του Μιχαήλ Μπιλιράκη στον Ελληνισμό από την θέση του γερουσιαστή που κατείχε ,κάτι που συνεχίζει ο γιός του Κώστας(Γκας) Μπιλιράκης με τον οποίο έχει τακτική επικοινωνία. Όπως χαρκτηριστικά είπε ο Δήμαρχος η πολιτική Οικογένεια Μπιλιράκη στέκεται δίπλα στον Ελληνισμό και στην Κάλυμνο. Είναι άνθρωποι που τους χρειάζεται η Ελλάδα ,ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία.Είναι το στήριγμα μας.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ι.Γαλουζής προσέφερε στον Μιχάλη Μπιλιράκη μία μινιατούρα σκαφάνδρου και ένα βιβλίο.

Δείτε το σχετικό video που ξεκινά με τον Μιχάλη Μπιλιράκη  να απαντά σε ερώτηση και να λέει για το γιό του και εν ενεργεία γερουσιαστή Γκας Μπιλιράκη  ότι είναι σωστός Έλληνας.Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Δημάρχου και η επίδοση των συμβολικών δώρων.

Στην εκδήλωση παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Μικές Ρήγας και ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Ζαϊρης η οικογένεια του οποίου έχει  συγγενικούς δεσμούς με το Μιχάλη Μπιλιράκη.

Να σημειώσουμε ότι το ΔΣ Καλύμνου αποφάσισε ομόφωνα την πραγματοποίηση τιμητικής εκδήλωσης και βράβευσης του συμπατριώτη μας και πρώην Γερουσιαστή των ΗΠΑ Μιχάλη Μπιλιράκη.

Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί αύριο  Τετάρτη 14 Ιουνίου στο Ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου στις 6.00 το απόγευμα. Αμέσως μετά την εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο δρόμο προς τα Θέρμα τελετή ονοματοδοσίας . Στο δρόμο αυτό, θα δοθεί το όνομα του Γερουσιαστή Μιχαήλ Μπιλιράκη ,ως ελαχίστη  ηθική ανταμοιβή για την πολυετή προσφορά του στην πατρίδα και το ήθος που τον χαρακτηρίζει.