Μεγάλη προβολή της Αστυπάλαιας σε γερμανόφωνα ΜΜΕ.

1436

Περισσότερα από 150 ηλεκτρονικά και έντυπα δημοσιεύματα είχαν απήχηση σε ένα αναγνωστικό κοινό …εκατομμυρίων

Το μικρό, μαγευτικό νησί της Αστυπάλαιας δέχθηκε τεράστια προβολή στο γερμανόφωνο κοινό, μέσα από δημοσίευμα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa) το οποίο έχει αναπαραχθεί από δεκάδες έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Πρόκειται για μία ακόμη επιτυχία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Διεύθυνση Τουρισμού), που στο πλαίσιο των δημοσιογραφικών ταξιδιών που συνδιοργανώνει με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, το Περιφερειακό Γραφείο Ρόδου και την Marketing Greece, φιλοξένησε στην Αστυπάλαια ομάδα δημοσιογράφων και φωτογράφων του dpa.

H Αστυπάλαια κέντρισε το ενδιαφέρον των φιλοξενούμενων δημοσιογράφων, που περιγράφουν το νησί ως «κόσμημα». Παράλληλα επισημαίνουν ότι είναι το ιδανικό νησί για όσους προτιμούν προορισμούς οι οποίοι έχουν πολλά να προσφέρουν στον επισκέπτη, χωρίς όμως να γνωρίζουν μεγάλη τουριστική ανάπτυξη. Το άρθρο αναδεικνύει επίσης την τοπική γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα.

Συνολικά πάνω από 150 έντυπα και ηλεκτρονικά δημοσιεύματα του γερμανικού και αυστριακού τύπου όπως Bild.de, allgemeine-zeitung.de, tz.de, αναπαρήγαγαν το άρθρο του dpa, αγγίζοντας συνολικά πάνω από 600 εκατ. αναγνώστες και 33 εκατ. επισκέπτες των ηλεκτρονικών μέσων με την ισοδύναμη διαφημιστική αξία να αγγίζει το 1,4 εκατ. ευρώ!

Σημειώνεται ότι το δημοσιογραφικό ταξίδι του dpa στην Αστυπάλαια, πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια του ταξιδιού του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων στη Ρόδο, που είχε σαν αποτέλεσμα πάνω από 200 έντυπα και ηλεκτρονικά δημοσιεύματα στα γερμανόφωνα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ.

Με αφορμή την μεγάλη προβολή της Αστυπάλαιας μέσω του dpa, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, κ. Μαριέτα Παπαβασιλείου δηλώνει: «Υλοποιώντας τη δέσμευσή μας για την παροχή ίσων ευκαιριών προβολής σε όλα τα νησιά, από το μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο, εξασφαλίσαμε μία μεγάλη επιτυχία για την Αστυπάλαια. Το άρθρο του dpa, αναδημοσιεύθηκε σε δεκάδες γερμανόφωνα μέσα και προβάλλει το νησί σε μία από τις βασικές τουριστικές αγορές. Αυτός ακριβώς είναι και ο στόχος μας, να διατηρούμε ζωντανό το ενδιαφέρον των βασικών τροφοδοτριών αγορών μας, ώστε να ενισχύουμε τις αφίξεις σε όλους τους προορισμούς.

Θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον ΣΕΤΕ, το περιφερειακό γραφείο στη Ρόδο και τη MG για τη συνεργασία καθώς επίσης το δήμο της Αστυπάλαιας και όλους όσοι στήριξαν το ταξίδι του dpa».