Σάρωσε το 1 ο ΕΠΑΛ Καλύμνου τα βραβεία του φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, CINEμάθεια 2017. Δύο βραβεία και για το 3ο Γυμνάσιο Χώρας.

2597

Το Σαββατοκύριακο, 17 και 18 Ιουνίου 2017, το βράδυ,  πραγματοποιήθηκε η «CINEμάθεια, 2017», το μαθητικό κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, στο cine- κήπος στο χώρο του θερινού κινηματογράφου του Δήμου Χίου!

40 ομάδες από Γυμνάσια, Λύκεια και Ειδικά Σχολεία νησιών του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου συνέθεσαν με τις δεκάλεπτες ταινιούλες τους, ένα τρυφερό αλφαβητάρι αναμνήσεων και ευαισθησίας, με ερέθισμα τα φετινά θέματα του Φεστιβάλ

9 συμμετοχές από τα Δωδεκάνησα, 10 από τις Κυκλάδες κι άλλες 21, από τα μικρά και μεγάλα νησιά του Βορείου Αιγαίου, θυμίζουν ότι το σχολείο και μπορεί και πρέπει να είναι η δημιουργική κυψέλη που δεν εφησυχάζει, ούτε αδρανεί, αλλά αφουγκράζεται παρελθόν, παρόν και μέλλον και ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ!

Αισθητή και δυναμική η παρουσία της Καλύμνου με το 1ο ΕΠΑΛ και την 10λεπτη ταινία “Το αλησμόνητο βούτθος” και το 3ου Γυμνασίου Χώρας με την 10λεπτη ταινία «Ένα καλύμνικο καρνάγιο από την εποχή του Ομήρου»

Η ταινία του 1ου ΕΠΑ.Λ. Καλύμνου, “Το αλησμόνητο βούτθος” σάρωσε τα βραβεία του φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, CINEμάθεια 2017, κερδίζοντας συνολικά 7 ΠΡΩΤΑ βραβεία:
1ο Βραβείο Ταινία Μικρού Μήκους Μυθοπλασίας Λυκείων
1ο Βραβείο Σκηνοθεσίας
1ο βραβείο Σεναρίου
1ο Βραβείο Μοντάζ
1ο Βραβείο Σκηνογραφίας-Ενδυματολογίας
1ο Βραβείο Μουσικής
1ο Βραβείο 1ου Γυναικείου Ρόλου

Υπεύθυνοι καθηγητές:
Πάου Μιχαήλ,
Σπυροπούλου Μαρία,
Σπούρδουλα Χριστίνα

Δύο βραβεία απέσπασε και το  3ο Γυμνάσιο Χώρας Καλύμνου με την ταινία «Ένα καλύμνικο καρνάγιο από την εποχή του Ομήρου».

-Βραβείο Φωτογραφίας

-Βραβείο τεκμηρίωσης

Υπεύθυνη καθηγήτρια

Γεροστάθη Μαρία ΠΕ 19

Δείτε τις 2 ταινίες