Σκοπευτικοί αγώνες Εθνοφυλάκων στην Κάλυμνο και επίσημη κήρυξη των εκδηλώσεων στα πλαίσια του «Έτους Εθνοφυλακής και Εφεδρείας» που έχει ανακηρυχθεί το 2017.

3610

Με άρτια οργάνωση, μεγάλη συμμετοχή και με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 οι ετήσιοι Σκοπευτικοί  Αγώνες μεταξύ των Ταγμάτων Εθνοφυλακής της 80 ΑΔΤΕ, στο Πεδίο Βολής Δάμος στην Κάλυμνο.

Παράλληλα με τους αγώνες ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Δημήτριος Χούπης με αφορμή την επίσημη ανακήρυξη του έτους 2017 ως «Έτος Εθνοφυλακής και Εφεδρείας», από την Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κήρυξε την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στη ΖΕ της 80 ΑΔΤΕ.

Οι παραπάνω δραστηριότητες αποτελούν την αρχή μιας σειράς δράσεων ανάδειξης του έργου και της προσφοράς των Ταγμάτων Εθνοφυλακής και αποσκοπούν στο να αποδώσουν τον ελάχιστο φόρο τιμής στους ενεργούς εθνοφύλακες και τις οικογένειές τους, για την συμβολή τους στην εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της περιοχής ευθύνης της 80 ΑΔΤΕ και επιπλέον να αποτελέσουν κίνητρα για ενεργό συμμετοχή μεγαλύτερου αριθμού εθνοφυλάκων στις δράσεις – εκπαιδεύσεις που διοργανώνονται από τα Τάγματα Εθνοφυλακής της ΑΔΤΕ.

Οι σημερινές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη διεξαγωγή των  Σκοπευτικών Αγώνων μεταξύ των Ταγμάτων Εθνοφυλακής της 80 ΑΔΤΕ, στο Πεδίο Βολής Δάμος του Στρδου «Οικονόμου Πιζάνια», ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε και η επίδειξη εξοπλισμού Ομάδας ΠΖ με προβλεπόμενο οπλισμό – πυρομαχικά – επιχειρησιακά υλικά στο Πεδίο Βολής Δάμος.

Δείτε video από την  επίδειξη εξοπλισμού Ομάδας ΠΖ

Μετά το τέλος των σκοπευτικών αγώνων ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Δημήτριος Χούπης κήρυξε την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων. Δείτε το σχετικό video

Ακολούθησε η απονομή αναμνηστικών σε όλους τους Εθνοφύλακες που συμμετείχαν στους σκοπευτικούς αγώνες.

Οι ομάδες κατά σειρά στις  φωτογαρφίες: ΤΕ ΚΩ-ΤΕ ΚΑΛΥΜΝΟΥ -ΤΕ ΠΑΤΜΟΥ-ΤΕ ΠΑΤΜΟΥ(ΛΟΧΟΣ ΛΕΡΟΥ

 

Επίσης η βράβευση των πρωτευσάντων στους σκοπευτικούς αγώνες όπως παρακάτω:

1.Βράβευση των τριών πρωτευσάντων Εθνοφυλάκων στο σκοπευτικό αγώνα (ατομική επίδοση).

-1ος Καραφύλλης Νικόδημος ΤΕ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

-2ος Γαμπιεράκης Γεώργιος ΤΕ ΠΑΤΜΟΥ

-3ος Χατζημιχάλης Παντελής ΤΕ ΠΑΤΜΟΥ (Λόχος Λέρου)

Βράβευση των 3 πρώτων ζευγών εθνοφυλάκων στη διαγωνιστική βολή

-1ο ζεύγος. Θάλλας Ευάγγελος-Πλαστουργός Ιωάννης ΤΕ ΚΩ

-2ο ζεύγος. Ευαγγέλου Εμμανουήλ –Γαμπιεράκης Γεώργιος  ΤΕ ΠΑΤΜΟΥ

-3π ζεύγος.Σιδερής  Μιχαήλ –Καραφύλλης Νικόδημος ΤΕ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

  1. Βράβευση των τριών ομάδων που συγκέντρωσαν την μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία.

-1η ομάδα ΤΕ ΚΩ

-2η ομάδα ΤΕ ΠΑΤΜΟΥ

-3η ομάδα ΤΕ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

 

Στη συνέχεια βραβεύτηκαν τρεις Εθνοφύλακες για την πολυετή συμμετοχή τους στις τάξεις της Εθνοφυλακής:

1.Εθνοφύλακας Καρανάσιος Ευθύμιος ΤΕ ΚΩ

2.Εθνοφύλακας Κυπραίος Μιχαήλ ΤΕ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

3.Εθνοφύλακας Παραπονιάρης Ιωάννης ΤΕ ΠΑΤΜΟΥ

 

Επίσης βραβεύτηκαν Έφεδροι-Εθνοφύλακες για τη συνολική τους προσφορά στην Εθνοφυλακή.

1.ΕΦ ΛΓΟΣ(ΠΖ) Κουτρούλης Παντελής ΤΕ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

2.ΕΦ ΥΠΛΓΟΣ (ΠΖ) Κάτσος Θεόδωρος ΤΕ ΚΩ

  1. ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΑΣ Βοριάς Σώζων ΤΕ ΠΑΤΜΟΥ
  2. ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΑΣ Μπαλαμπάνης Ευάγγελος ΤΕ ΠΑΤΜΟΥ(ΛΟΧΟΣ ΛΕΡΟΥ)
  3. ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΑΣ Μαμάκας Νικόλαος ΤΕ ΚΑΛΎΜΝΟΥ

Τέλος ο Ταξίαρχος Δημήτριος Χούπης πραγματοποίησε ειδική απονομή αναμνηστικού στην Πρόεδρο Συλλόγου Γυναικών για την Εθνική άμυνα (Παράρτημα Καλύμνου) Ρεϊση Μαμάκα Αθηνά.

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν ο Μητροπολίτης κ.κ Παϊσιος  ο Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής, ο Έπαρχος Ιωάννης Θεμέλαρος.ο Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος ο πρωτ.Αμφιλόχιος Σακαλλέρος ο πα.ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Ψαράς ο Πρόεδρος του Αναγνωσττηρίου ΠαναγιώτηςΓιαμαίος . Οι  Εκπρόσωποι του Συνδέσμου Αξιωματικών και Εθνοφυλάκων  έφεδροι Αξιωματικοί και Εθνοφύλακες.

 

Οι εκδηλώσει έκλεισαν με Έκθεση Οπλικών Συστημάτων – Έκθεση Φωτογραφίας, στο Στρδο «Οικονόμου Πιζάνια» και μικρά δεξίωση με τη συνοδεία στρατιωτικής μουσικής της 80 ΑΔΤΕ, στο Στρδο «Οικονόμου Πιζάνια» προς τιμή των Εθνοφυλάκων ενώ υπήρξε και προβολή Οπτικοακουστικού υλικού «σποτ» – «βίντεο», από δράσεις Εφέδρων και Εθνοφυλάκων έτους 2017 στην ΠΕ 80 ΑΔΤΕ.

Κλείνοντας το ρεπορτάζ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ήταν μία άρτια οργανωμένη εκδήλωση ,άψογη από κάθε πλευρά και φυσικά αξίζουν συγχαρητηρίων, ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Δημήτριος Χούπης, ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης Αντώνιος Μητάφης και τα στελέχη για την οργάνωση και φιλοξενία  της όλης εκδήλωση, ο Υποδιοικητής της 80 ΑΔΤΕ και τα στελέχη του Επιτελείου που συμμετείχαν στην οργάνωση,οι Διοικητές των τριών ΤΕ ΚΩ-ΚΑΛΥΜΝΟΥ-ΠΑΤΜΟΥ και τα στελέχη τους και  φυσικά όλοι οι Εθνοφύλακες που συμμετείχαν και η όλη παρουσία τους ήταν συγκινητική.