Στην Κω πέρασε τα γυμνασιακά του χρόνια ο Δημήτρης Πρέντζας,ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου που συνετρίβη την περασμένη Παρασκευή στο Σχινιά.

1878

Του Γεωργίου Δ. Δρόσου

Στην Κω πέρασε τα γυμνασιακά του χρόνια ο 67χρονος Δημήτρης Πρέντζας, ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου που συνετρίβη την περασμένη Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 το πρωί,  στον υδροβιότοπο του Σχινιά όπου πραγματοποιούσε ψεκασμό για κουνούπια.

Ό άτυχος Δημήτρης  Πρέντζας με καταγωγή  το Τρίκορφο Ναυπακτίας, στα μέσα της 10ετίας του 60 φοιτούσε στο Ιπποκράτειο Γυμνάσιο Κω. Ο Δημήτρης διέμενε στην Κω με την οικογένεια του, αφού ο πατέρας του που ήταν στρατιωτικός, υπηρετούσε σε μονάδα του νησιού. Ο Δημήτρης υπήρξε συμμαθητής με τους αποφοιτήσαντες από το Ιπποκράτειο Γυμνάσιο το 1968.

Η αγάπη του στο στρατό αλλά και στα αεροσκάφη,τον οδήγησαν να επιλέξει το στρατιωτικό επάγγελμα και την Αεροπορία Στρατού όπου υπηρέτησε για αρκετά χρόνια μέχρι και την αποστρατεία του.

Ήτα ένας έμπειρος πιλότος που λάτρευε τη δουλειά του, είχε πάθος για αυτή,αγαπητός στους συναδέλφους τους και ιδανικός εκπαιδευτής

Με χιλιάδες ώρες πτήσεων σε όλο τον Ελλαδικό χώρο και ιδιαίτερα στο Αιγαίο, το οποίο είχε οργώσει, ιδιαίτερα μετά την κρίση των Ιμίων,έχοντας για βάση την Κω.

Ο Δημήτρης Πρέντζας μετά την αποστρατεία του είχε δημιουργήσει μια μικρή ιδιωτική εταιρεία την  AIR ONE HELICOPTERS ( AIR1) με έδρα τον Πειραιά με δραστηριότητες  τις  Υπηρεσίες Ενοικίασης – Ναύλωσης Αεροσκαφών – Αεροψεκασμοί και Συντήρηση Ελικοπτέρων –

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός