Στις Ελιές μετακόμισε ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός Καλύμνου

1397

Σε κτίριο στις Ελιές μετεγκαταστάθηκε  ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός Καλύμνου

Συγκεκριμένα στο ακίνητο όπου μέχρι πρότινος στεγαζόταν το Ολοήμερο Τμήμα του Νηπιαγωγείου Πανόρμου, το οποίο έχει παύσει να λειτουργεί ως σχολική Μονάδα.

Το εν λόγω κτίριο βρίσκεται 100 μέτρα από την πλατεία στις Ελιές και κρίθηκε κατάλληλο για τη στέγαση, για 2 λόγους. Αφενός γιατί βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του νησιού ,με άμεση δυνατότητα επέμβασης σε όλε στις περιοχές του νησιού και αφετέρου διαθέτει τους  απαραίτητους χώρους για τη φιλοξενία προσωπικού και μέσων.

Από πλευράς χώρων περιλαμβάνει τρεις μεγάλες αίθουσες που θα χρησιμοποιηθούν ως γραφεία, χώροι  υποδοχής και ανάπαυσης προσωπικού, ενώ εξωτερικά υπάρχει αύλειος χώρος τόσο μπροστά όσο και πίσω για την στάθμευση των πυροσβεστικών οχημάτων,

Να σημειώσουμε ότι το ακίνητο ανήκει σε ιδιώτη που ενοικίαζε ο Δήμος Καλυμνίων μέχρι πρότινος, όποτε και είχε λυθεί το συμβόλαιο, για τη στέγαση του ολοήμερου Νηπιαγωγείου.

Με απόφαση του ΔΣ ανακλήθηκε η απόφαση λύσης του συμβολαίου και διατηρείται η μίσθωση με τροποποίηση της χρήσης του ακινήτου.

Μάλιστα επιτεύχθηκε και μείωση του μηνιαίου μισθώματος στα 300 ευρώ.

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός