Σύσκεψη στο Δήμο Καλυμνίων για θέματα τουρισμού παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Μαριέττας Παπαβασιλείου

1494
Διευρυμένη σύσκεψη με την παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κας Μαριέττας Παπαβασιλείου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δήμο, για θέματα ανάπτυξης του τουρισμού και στήριξης του πολιτισμού στο νησί της Καλύμνου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Έπαρχος επ. Καλύμνου κος Ιω. Θεμέλαρος, οι Αντιδήμαρχοι Σακ. Τηλιακός και Μ. Ρήγας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού κος Χ. Πλάτσης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού Γ. Διαμαντής, η Πρόεδρος της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου κα Μ. Βάλλα, η εκπρόσωπος των ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων κα Φ. Τηλιακού καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκαν από τον Δήμαρχο θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του πολιτισμού στην Κάλυμνο, όπως είναι συγκεκριμένα η υποστελέχωση του Αρχαιολογικού Μουσείου, η γραφειοκρατική εμπλοκή που έχει προκύψει σχετικά με την αξιοποίηση του Κάστρου της Χώρας, καθώς και η ανάγκη τουριστικής-πολιτιστικής ανάπτυξης και προβολής των γενικότερων δυνατοτήτων του νησιού . 
Η Μαρριέτα Παπαβασιλείου τόνισε την αναγκαιότητα συμμετοχής στις τουριστικές εκθέσεις του εσωτερικού & εξωτερικού για την προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε νησιού και υπογράμμισε τη γενικότερη διάθεση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για οικονομική στήριξη των δραστηριοτήτων του Δήμου, στους τομείς τουρισμού-πολιτισμού-αθλητισμού.