Χαίρε ω χαίρε λευτεριά!! -Γράφει ο Πάνος Βούρος

2365

%ce%b2%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%bd%ce%b5%ce%bf

Ορμώμενος απ’ το αντιαισθητικό θέαμα του gay pride φέστιβαλ στο Σύνταγμα, είπα να γράψω δυο αράδες περί αυτού του γεγονότος.

Ως άνθρωπος και συνάνθρωπος, οφείλω να σεβαστώ -και θα το κάνω πάντα- τις gay σχέσεις και συμπεριφορές στην καθημερινή μας ζωή. Είναι στα πιστεύω μου, στην αρμονική συνύπαρξη του διαφορετικού- όταν αυτά γίνονται πάντα με τρόπο διακριτικό και με τον αντίστοιχο σεβασμό της άλλης σεξουαλικής «φιλοσοφίας» προς όλους τους straight και.. συγγνώμη για την λέξη, στους είθισται να λένε φυσιολογικούς.

Όμως, το να προκαλεί ο οποιοσδήποτε για τις προτιμήσεις του με τρόπους επιδεικτικούς, ακραίους, και με ολίγον κόμπλεξ κατωτερότητας ή και ανωτερότητας (αν το βλέπουν έτσι) που τους διακατέχει παίζοντας με την ίδια την ανοχή της κοινωνίας, δεν βγάζει μόνο πουθενά αλλά διχάζει και υποτιμά.

Όπως θεωρώ και απαράδεκτο αυτό το αποκρουστικό θέαμα σε μια χώρα που τους είδε ισότιμα και νομιμοποίησε τα δικαιώματα τους. Γι’αυτό και πιστεύω πως τέτοιες παρελάσεις «στέρησης» και κοινωνικής παρακμής, δεν μας αξίζουν και δεν χρειάζονται διαφήμιση.

Βλέπετε, το αν θα γίνουμε Ολλανδία, Ελβετία, Βενεζουέλα ή Κατάρ, δεν το αποφασίζουν μερίδες «αγανακτισμένων» που άλλα πιστεύουν το πρωί και άλλα κάνουν το βράδυ. Και φυσικά η Ελληνική μας ταυτότητα δεν πρόκειται να αλλάξει με χουντικές παρελάσεις ξεβράκωτων διαδηλωτών περί ελευθερίας ηθών! Κλείνω δανειζόμενος μια ατάκα ενός πολύ γνωστού γκει και αξιοπρεπή ηθοποιού που αρνήθηκε να υποστηρίξει το φεστιβάλ, λέγοντας απλά ότι δεν γίνεται να είσαι «περήφανος» για το τι κάνεις στο κρεβάτι σου.

Να είσαι περήφανος για τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά σου, για σένα.

Αν είσαι τίμιος, καλός άνθρωπος, ή καλός πατέρας. Και αν κάτι με ενοχλεί, ειλικρινά, με το gay pride φέστιβαλ, δεν είναι μόνο η αμαύρωση του ιστορικού χώρου του Συντάγματος, αλλά η απαίτηση τους να αφομοιωθούμε στην δική τους λογική.

Γιατί ενώ έχουν το σεβασμό μας, θέλουν και την συγκατάθεση μας. Για την ώρα κέρδισαν την χλεύη μας..